Istorija se ponovila: Karakašević osigurao medalju u miksu na EP!

Aleksandar Karakašević plasirao se u polufinale Evropskog prvenstva u mešovitim parovima sa Litvankom Paskauskiene i obezbedio prvu medalju za Srbiju na šampionatu Evrope u Alikanteu.

Tradicija se nastavlja! (foto: flickr / ETTU)

Proslavljeni srpski igrač, četvorostruki šampion starog kontinenta u miks dublu, obezbedio je šestu medalju u karijeri u toj konkurenciji.

Sa partnerkom iz Litvanije Rutom Paskauskiene odigrao je izvrsno u četvrtfinalu protiv španskog para Robles/Dvorak za pobedu od 3:2. Za finale, srpsko-litvanski tandem igraće sa Filusom i Han iz Nemačke u petak od 13:15.

Turnir odlično protiče za Karakaševića i u muškom dublu gde je sa Špancem Hesusom Kanterom na dva koraka od postolja. U osmini finala igraju u petak od 11:30 a rivali će biti Karlson i Falck iz Švedske.

Izabela furiozna, jedina preostala u singlu

Mlada Izabela Lupulesku plasirala se u 32 nakon impresivne pobede nad bivšom dvostrukom šampionkom sveta, kineskinjom Ni Ksialian koja nastupa za Luksemburg. Preiskusnu rivalku Izabela je nadigrala sa 4:1 i u borbi za šesnaestinu finala odmeriće snage sa Čehinjom Kucerovom od 15:40, takođe u petak.

Odličan turnir je i iza Sabine Šurjan, od nedavno šampionke evropskog TOP 10. Ipak, nije uspela da uđe u 32 jer je Nemica Mitelham bila bolja nakon šest odigranih setova.

Dalje od 64 nije prošao ni Žolt Pete koji je u duelu sa Franciskom iz Nemačke uspeo da upiše samo jedan set.

Korisni linkovi

Grupe
Raspored
Nokaut faza

Napiši komentar...