Počeo Serbian Open, Azijati vode glavnu reč u Kovilovu

U Kovilovu je počeo Serbian Junior & Cadet Open, najveći srpski turnir za mlade. Učestvuje rekordnih 224 takmičara iz 24 zemalja. Srbiji izmakla odličja prvog dana.

Dvorana u Kovilovu (foto: Instagram: gewo_srbija)

Čak 34 mladih takmičara brani boje Srbije u Kovilovu, na turniru koji se završava u nedelju 23. septembra. Borbu u muškoj i ženskoj konkurenciji vode juniori i kadeti, a najbliži odličju srpski igrači bili su u igri parova gde su u dva navrata zaustavljeni u četvrtfinalu.

U glavnom žrebu juniora jedini preostali predstavnik Srbije je Dimitrije Levajac koji će drugog dana u šesnaestini finala imati težak ispit protiv Kineza Jinghao Janga. Na istom odstojanju su i juniorke Radmila Tominjak, Reka Bezeg i Anđela Menger koje drugog dana očekuje borba za osminu finala.

Tominjak će odmeriti snage sa Labosovom iz Slovačke, rivalka Bezegove biće Indijka Narang, dok će Menger na megdan Andrei Hudusan iz Rumunije.

Takmičari koji nisu izborili učešće na glavnoj tabli, u nastavku turnira bore se u Consolation delu.

Dve medalje izmakle prvog dana

Juniorski tandem Dimitrije Levajac/Nemanja Đilas igrao je uzbudljiv meč za medalju protiv Indijaca Jaina i Patila. Ipak, posle četiri odigrana seta Azijati su obezbedili prolaz dalje. Četvrtfinale predstavljalo je kraj i za Sofiju Šćepanović i Anđelu Menger koje su tek u petom setu poklekle pred Savitabut iz Tajlanda i Lim iz Singapura.

Azija apsolutni favorit

Samo iz Kine i Indije u Beograd je doputovalo četrdesetoro takmičara. Ulogu favorita igrači sa ovog kontinenta potvrdili su već prvog dana kada su obezbedili sve medalje u dublu, izuzev jedne koja će otići juniorkama iz Rumunije.

Korisni linkovi

Raspored takmičenja
Grupe
Nokaut faza
Spisak učesnika

Napiši komentar...