Borislava Perić-Ranković je SVETSKA ŠAMPIONKA!

Srpska stonoteniserka Borislava Perić-Ranković osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Celju. Da je neprikosnovena u svojoj konkurenciji u svetu govori činjenica da je kompletirala tri velike titule – olimpijsku, svetsku i evropsku.

Novo zlato u riznici trofeja (foto: Facebook / Zlatko Kesler)

Impresivna u finalnom meču stonoteniserka iz Srbije bila je protiv prve na svetskoj rang listi, Kineskinje Jing Žou u tri seta (11:6, 11:7, 11:8). Na taj način Perić-Ranković u velikom stilu revanširala se igračici iz Kine za poraz u finalu Olimpijskih igara u Lonodnu pre šest godina.

Neizvesno odmeravanje snaga viđeno je u polufinalu gde je srpska predstavnica takođe eliminisala Kineskinju. U pitanju je Miao Žang koja je jedino u trećem setu prikazala bolju igru od Borislave. 3:1 (11:9, 11:8, 7:11, 15:13) u korist najbolje srpske paraolimpijke.

Na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima ovo je neverovatna 22. medalja za Borislavu Perić-Ranković.

Kada je reč o ostalim srpskim takmičarima na ovom šampionatu, u konkurenciji od 325 učesnika, na pragu pobedničkog postolja bili su Nada Matić i Mitar Palikuća, kao i Goran Perlić. Njih troje nisu uspeli da prebrode četvrtfinalnu fazu. Zorica Popadić takmičenje je završila u grupnoj fazi.

Video reportaža Radio-Televizije Vojvodine

Napiši komentar...