EP sve bliže: Ekspresna pobeda Srbije u Škotskoj

Ženska reprezentacija Srbije u sastavu Aneta Maksuti, Aleksandra Savić i Dragana Vignjević zabeležila je ubedljivu pobedu protiv Škotske u pretposlednjem meču prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Lak posao na ostrvu (foto: Instagram)

Gostovanje u Škotskoj nije predstavljalo težak zadatak za srpski nacionalni tim koji ovog puta nije nastupao u punom sastavu. U tri odigrana meča domaća ekipa imala je snage za svega jedan set.

Sjajno je otvorila Aneta Maksuti trijumfom nad Eliot Lusi (11:9, 11:7, 11:2), da bi mlada Dragana Vignjević na 2:0 povisila rutinskom pobedom protiv Rebeke Pistov (11:7, 11:2, 11:4). Bez većih problema odigrala je i Aleksandra Savić koja je sjajnom partijom stavila tačku na susret. Bila je bolja od Fej Leget sa 11:4, 7:11, 11:4, 11:8.

Naredni rival, poslednji u prvoj fazi kvalifikacija za Evropsko timsko prvenstvo, biće Bugarska koju će naš tim ugostiti 20. novembra. Muški tim, takođe neporažen, istog dana gostovaće u Engleskoj.

Put do EP u Nantu

Prve dve ekipe iz grupe prolaze u drugu fazu gde će im se pridružiti još 12 nosioca, što je Srbija ovom pobedom obezbedila. U toj fazi ponovo će se igrati po sistemu svako sa svakim, a grupe će brojati po 3 reprezentacije. Pobednik grupe u drugoj fazi ide na završni turnir u Nant, dok će druga i treća ekipa imati novu šansu u baražu.

Napiši komentar...