Medalja izmakla: Četvrto mesto na OI za Šurjan i Moregarta posle lavovske borbe

Sabina Šurjan i Truls Moregart osvojili su četvrto mesto na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu. Nažalost, medalja je izostala jer su u borbi za bronzu poraženi od Kineskog Tajpeha nakon iscrpljujućeg meča sa 2:1.

Dva poena delila od podijuma (foto: flickr / ITTF)

Sreća nije bila na strani srpsko-švedskog para koji je ostao uskraćen za odličje na Olimpijskim igrama mladih. Pobeda je u više navrata bila na korak, ali baš taj korak je nedostajao.

Izvrsno je otvorila Sabina maksimalnom pobedom nad Pei Ling Su sa 3:0 (11:9, 14:12, 11:8). Ipak, stopama saigračice nije krenuo Truls Moregart koji je mnogo propustio u duelu sa Jun Ju Linom. Posle uspešnog prvog seta, drugi je izgubio, da bi u trećem prokockao 10:6 i još tri set lopte u igri na razlike, pa je treći period igre pripao rivalu 17:15.

Kinez je rutinski odradio posao u četvrtom (11:5) i meč odveo u najneizvesniju moguću završnicu – miks.

A u miksu…

Odlično su otvorili meč naša igračica i Šveđanin osvajanjem prvog seta sa 13:11. Nešto kvalitetniji u nastavku bili su rivali, pa su preokrenuli osvajanjem drugog i trećeg perioda igre sa po 11:7. Pribrani su ostali Sabina i Truls i četvrti period igre prisvojili sa sjajnih 11:3, pa je pobednik rešen u odlučujućem setu.

Prednost od 4:1 i 9:7 u setu koji je donosio olimpijsku medalju očigledno nije bila dovoljna. Protivnici, i ako na pragu poraza, uspevaju da smognu snage i izbore izjednačenje u samoj završnici. Prvu i drugu meč loptu nisu iskoristili, ali su dovoljno koncentracije imali na trećoj koja im je donela pobedu.

Napiši komentar...