Poznate prve protivnice Sabine Šurjan na Olimpijskim igrama

Najbolja evropska juniorka Sabina Šurjan u nedelju 7. oktobra započinje takmičenje na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu. 

Veliki izazov pred Sabinom (foto: Mircea Rosca / www.frtmromania.ro)

Srpska stonoteniserka kao favorit grupe E započinje takmičenje na, do sada, najznačajnijem takmičenju u njenoj karijeri.

Osvajačica evropskog TOP 10 u prvom meču u Buenos Ajresu sastaće se sa Slovakinjom Tatianom Kukulkovom od 18:00 po našem vremenu. Dan kasnije, od 15:00 časova, Sabinina rivalka biće azijatkinja sa američkim pasošem, Ejmi Vang, dok će poslednji meč u grupi igrati istog dana od 22:30 protiv Haeun Čoi iz Južne Koreje.

Dobre šanse da se domogne završnice srpska igračica imaće i u timskom delu gde će nastupati sa jednim od najperspektivnijih igrača u muškom svetu, Trulsom Moregartom iz Švedske.

Žreb u toj disciplini još uvek nije obavljen.

Sistem takmičenja

Trideset dve igračice nastupaće u pojedinačnom delu. Postoji osam grupa sa po četiri igračica, a u osminu finala plasiraće se po dve najbolje iz grupe. Nastavak turnira igra se po nokaut sistemu. Timski, biće odigrana dva singla i nakon toga dubl. U grupnoj fazi, u slučaju rezultata 2:0, dubl se igra, dok se u nokaut delu u slučaju vodstva od 2:0 meč završava bez dubla.

Partije pojedinačno igraju se u četiri dobijena seta, a u ekipnoj konkurenciji u tri.

Spisak timova
Grupe

Napiši komentar...