Preko Bola do velikog trofeja: Fan Žendong osvojio Svetski Kup

Kineski stonoteniser Fan Žendong trijumfovao je na Svetskom Kupu u Parizu. Uspeo je da opravda ulogu favorita i zgrabi drugi Svetski Kup u karijeri. Poslednja prepreka bio je drugi nosilac Timo Bol.

Oni su prikazali najviše u Parizu (foto: Remi Gros)

Jedan set u finalnom meču bio je maksimum nemačkog igrača Timo Bola koji drugu godinu u nizu gubi finale Svetskog Kupa. Za razliku od prošle godine kada mu je rival bio sunarodnik Ovčarov, ovog puta predator je bio mlađi, ali moćniji. (11:9, 11:5, 11:6, 9:11, 11:8)

Posle pet neizvesnih setova pobeda Fan Žendonga za njegov drugi trofej sa ovog takmičenja. Prvi je, podsetimo, mladi Kinez osvojio pre dve godine u Sarbrikenu.

Veoma sam uzbuđen što sam pobedio Timo Bola. Atmosfera ovde u Evropi je sjajna. Nisam razmišljao još uvek o proslavi, jer sam još uvek pod utiskom takmičenja. Prvo ću otići na ceremoniju. Merci Paris! – bile su reči Žendonga nakon trijumfa u finalu.

Žreb je odlučio da polufinalne mečeve sunarodnici odigraju međusobno. Na jednoj strani bili su Fan Žendong i Gaojuan Lin (4:1), dok je atrakcija donjeg dela žreba bio meč Bol-Ovčarov (4:2). Do trećeg mesta stigao je Kinez Lin pobedom nad Ovčarovim uz jedan propušten set. (11:7, 11:9, 9:11, 11:4, 11:3)

FINALE: Fan Žendong – Timo Bol

MEČ ZA BRONZU: Gaojuan Lin – Dimitrij Ovčarov

Napiši komentar...