Praznik stonog tenisa: Održan bodovni turnir u Bečeju

Trofej Bečeja 2018 održan je prethodnog vikenda i učešće su uzeli igrači i igračice seniorskog i kadetskog uzrasta. Turnir je okupio najbolje srprske stonotenisere sa domaće scene s obzirom da se rezultati boduju za državne rang liste.

Najbolji po kategorijama (foto: Stonoteniski savez Vojvodine)

Najuspešniji senior bio je igrač Banata Nikola Strugarević koji je posle izvrsno odigrane grupne faze, nastavio istim tempom. U borbi za zlato pobedio je Ivora Katića iz novosadskog Radničkog sa 4:1 (11:9, 11:9, 2:11, 12:10, 13:11). Stefan Kostadinović iz subotičkog Spartaka i igrač Ade, Kristijan Červik, osvojili su po bronzu.

Bez premca u ženskoj konkurenciji bila je Izabela Lupulesku (Novi Sad) koja je u finalnom susretu sa sigurnih 4:0 (11:1, 11:7, 11:8, 11:3) savladala Moniku Knežević iz niškog Josip Kolumba. Do bronze posle poraza u polufinalu došle su Sabina Šurjan (Novi Sad) i Reka Bezeg (Banat).

Poslednja provera – Spens čeka kadete

Igrači kadetskog uzrasta imali su poslednju proveru pred najjače domaće takmičenje za mlade, Novogodišnji turnir u Novom Sadu koji će biti održan 15/16. decembra.

Potpunu dominaciju kod dečaka prikazao je igrač niškog Železničara Đorđe Petrović koji na putu do trofeja ispustio samo jedan set. Do srebra je došao Dušan Vezmar iz STK Millennium Vršac, a treće mesto podelili su Aleksandar Čokić (Spartak) i Petar Vidić (Hajduk Veljko).

Zlatna medalja u konkurenciji kadetkinja završila je oko vrata Katarine Gvozdenović iz Domboša (Mali Iđoš). Ona je do trijumfa stigla nakon pobede nad Jovanom Antić iz Dobanovaca, koja je morala da se zadovolji vicešampionskom titulom. Sofija Nikolić (Spin Smederevo) i Elizaveta Bobrovskaja (Vojvodina) posle poraza u polufinalu završile su na deobi trećeg mesta.

Kompletni rezultati

Seniori i seniorke
Kadeti i kadetkinje

Napiši komentar...