Bez premca u kvalifikacijama: Rutinska pobeda Srbije protiv BiH

Stonoteniska reprezentacija Srbije savladala je Bosnu i Hercegovinu u poslednjem kolu prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Pred brojnom publikom u Bačkoj Palanci spoj mladosti i iskustva bio je dovoljan za rutinsku pobedu.

Tim za pobede! (foto: Instagram / @stsbeograd)

Besprekorno! Reč kojom se može opisati igra Srbije u prvoj fazi kvalifikacija za šampionat Evrope 2019. I pre meča u Bačkoj Palanci naš nacionalni tim obezbedio je čelo tabele, pa je ovaj susret ujedno bio i prilika da jedan od najmlađih reprezentativaca u istoriji dobije priliku. U pitanju je Dimitrije Levajac koji je to iskoristio na najbolji mogući način.

Upravo je Levajac otvorio susret dve reprezentacije kada je snage odmerio sa Arminom Alčićem. Izuzetna igra i sigurnih 3:0 (12:10, 11:2, 11:6) u korist mladog srpskog stonotenisera. Jednako uspešan bio je i Ilija Majstorović koji je branio boje Srbije u drugom meču dana. On je pobedom nad Lukom Matkovićem goste doveo u bezizlaznu situaciju, a svoj tim na prag još jednog trijumfa. Rezultat je glasio 3:0 (11:8, 15:13, 11:7).

Tačku na spektakl u Bačkoj Palanci stavio je Aleksandar Karakašević koji je za rivala imao Luku Mihailovića. Mladi igrač iz BiH jedino je u uvodnom setu uspeo da namuči iskusnog srpskog asa, ali je to bio njegov maksimum u duelu sa najboljim srpskim stonoteniserom. 3:1 za Saleta (7:11, 11:5, 11:5, 11:7).

Borba se nastavlja

Našu reprezentaciju očekuje poslednja faza kvalifikacija kada će se direktno boriti za jedno od 24 mesta, koliko ih ima na završnom turniru EP u Nantu. Pratite naš portal, detalje o sistemu takmičenja u drugoj fazi kvalifikacija objavićemo uskoro.

Da podsetimo, pored dve pobede nad BiH, Srbija je takođe u dva navrata savladala moćnu reprezentaciju Engleske. OVDE pročitajte članak sa meča iz Londona, a OVDE sa meča iz Požege od pre nekoliko meseci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stonoteniski Savez Beograda (@stsbeograd) on

Napiši komentar...