SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO: Kreće bitka za tron u Australiji

Svetsko prvenstvo za juniore i juniorke u Australiji igraće se od 2. do 9. decembra i Srbiju će predstavljati ženska selekcija. Takmičenje se otvara ekipnim mečevima, a prvi rival srpskim igračicama biće domaćin u nedelju od 5:30 po našem vremenu.

Tim Srbije pred velikim izazovom! (foto: Facebook / Tijana Jokić)

Ženska juniorska reprezentacija u sastavu Sabina Šurjan, Tijana Jokić i Anđela Menger, pod vodstvom selektora Daniela Toađera, na Svetskom šampionatu u australijskom gradu Bendigu pokušaće da se domogne svetskog odličja i tako zabeleži najveći ekipni uspeh u novijoj istoriji srpskog stonog tenisa.

Prvu prepreku predstavljaće tim Australije sa kojim će se Srbija sastati u nedelju od 5:30 po srednjeevropskom vremenu, dok će u ponoć (nedelja na ponedeljak) rival biti Rumunija.

Ekipni turnir završava se 5. decembra, nakon čega startuje individualni deo.

Sabina Šurjan označena je kao treći nosilac u singlu, dok je par Šurjan/Jokić nosilac broj 7 u dublu. Pored singla i dubla, igračice iz Srbije nastupaće i u miksu, a spisak nosioca uskoro će biti objavljen.

Levajcu uskraćeno učešće

Na šampionatu u Australiji prvobitno je planirano da igra i Dimitrije Levajac, najbolji srpski junior. Značajni rezultati sa međunarodnih takmičenja i dobra pozicija na ITTF rang listi bili su dovoljni da se kvalifikuje za ovo prvenstvo, ali je Stonoteniski savez Srbije, zbog nedostatka novca, morao da otkaže njegov nastup.

Učesnice

Spisak učesnica – juniorke singl
Spisak učesnica – juniorke dubl

Napiši komentar...