Za SVETSKU medalju: Šurjan i Jokić zaustavljene u četvrtfinalu SP

Srpske stonoteniserke Sabina Šurjan i Tijana Jokić završile su učešće na Svetskom juniorskom prvenstvu u Australiji. Bolje od njih u dubl konkurenciji bile su igračice Japana Miju Nagasaki i Sacuki Odo.

U meču sa Japankama (foto: screenshot / ITTF)

I ako su nastupale u svim konkurencijama, igračice iz Srbije najbliže medalji bile su upravo u dublu gde ih je od zacrtanog cilja delila jedna pobeda. Ipak, ”azijski virus” bio je suviše jak, kako za njih, tako i za sve ostale takmičare iz Evrope koji su, u ženskoj konkurenciji, u singl i dubl nadmetanjima ispustili sva odličja.

Sabina i Tijana odlično su otvorile četvrtfinalni susret osvojivši prvi set sa 11:9, da bi u jednako neizvesnom drugom setu ispustile priliku da povise na 2:0 (12:10). U nastavku meča znatno bolja igra Japana što je rezultat i pokazao (11:3, 11:8 u trećem i četvrtom setu).

Na putu do meča za medalju naše igračice pobedile su australijski par Vong/Žou u šesnaestini, kao i Nemice Šrajner/Tajfenbruner u osmini finala.

Azija kobna u svim konkurencijama

Turnir u pojedinačnom delu prerano je završen za naše stonoteniserke koje su već u šesnaestini finala eliminisane. Nažalost, volja žreba bila je da se upravo u toj fazi Sabina Šurjan i Tijana Jokić sastanu sa igračicama iz Kine i Japana, što je, kao i za sve ostale takmičarke na turniru, značilo poraz.

Sabina Šurjan – Juhan Guo (Kina) 0:4 (8:11, 10:12, 3:11, 12:14)
Tijana Jokić – Miju Nagasaki (Japan) 1:4 (5:11, 6:11, 11:6, 4:11, 5:11)

U mešovitom dublu Sabina Šurjan i Joanis Sgouropulos iz Grčke takmičenje su završili u osmini finala gde su ih Rusi Vladimir Sidorenko i Maria Tailakova zaustavili u izuzetno napetom meču sa 3:2 (13:11, 6:11, 12:10, 14:16, 10:12).

Na linku ispod nalazi se snimak polufinalnog meča u dublu Šurjan/Jokić – Nagasaki/Odo. Meč počinje na 49:04.

Snimak

Napiši komentar...