Zvanično saopštenje STK TSC: Nepravedno smo kažnjeni

Stonoteniski klub TSC iz Bačke Topole izdao je zvanično saopštenje povodom dešavanja na početku drugog dela sezone u ženskoj Super ligi.

Sala u Bačkoj Topoli (foto: mojabackatopola.rs)

Rukovodilac takmičenja elitnog ranga za žene, Milan Stanić, u ponedeljak 14. januara obratio se Dopisom u kome se superligaši Obilić-Aleva i TSC pozivaju da prijave nove sale za domaće utakmice, jer, kako je on naveo, dosadašnje ne ispunjavaju uslove iz Propozicija. U suprotnom, pomenuti klubovi susrete 10. kola izgubili bi službenim rezultatom (Obilić-Aleva protiv Novog Sada, TSC protiv Crvene zvezde).

Ukoliko bi mečevi bili registrovani na ovaj način u korist gostiju, još po jedan poraz ekipa iz Novog Kneževca i Bačke Topole službenim rezultatom značio bi isključenje iz Super lige.

Zvanično saopštenje STK TSC, preneto u celosti:

Stonoteniski klub TSC oštro osuđuje odluku rukovodstva ženske Super lige Srbije da zabrani odigravanje meča 10. kola između TSC i Crvene zvezde u sali kluba u Bačkoj Topoli i odlučno demantuje navode da ta sala ne ispunjava propozicije takmičenja.

Stonoteniserke TSC trenutno zauzimaju drugu poziciju u najvišem rangu takmičenja u Srbiji, sa samo jednim bodom manje od Novog Sada. Od početka sezone takmiče se u svojoj sali, koja ispunjava sve uslove propisane pravilima.

Klub je svestan da rukovodilac takmičenja Milan Stanić nije pre početka sezone, niti po početku, izmerio našu salu, iako je posetio, ali to ne znači da objekat nije u skladu sa pravilima.

Kao problematično vidimo i to što se rukovodilac takmičenja dosetio da kažnjava naš klub usred sezone, u trenutku kada zauzimamo drugo mesto na tabeli i vrlo smo blizu uspehu koji je veoma važan za klub.

Postavljamo pitanje rukovodstvu Stonoteniskog saveza Srbije, kao i svim nadležnim organima, , kako je moguće da su registrovani svi prethodni mečevi u toj sali kao regularni ako je istinit podatak da naša sala ne ispunjava uslove i kako da protumačimo odluku rukovodećih ljudi takmičenja da nas, iz nama nepoznatih razloga, kazni i tako eliminiše iz borbe za titulu?

Nije nam jasna ni medijska podrška koju u svojim nastojanjima da naš klub diskredituje ima rukovodstvo takmičenja, s obzirom da nakon odluke o zabrani odigravanja 10. kola u sali TSC, nas niko nije upitao kakav je naš stav o tome i da li su tačne tvrdnje rukovodioca Superlige, koje su u medijima prenete.

Podsećanja radi, Milan Stanić je uputio dopis predsedniku Stonoteniskog saveza Srbije i članovima Izvršnog odbora STSS u kome navodi da “kako takmičarska komisija STSS, nečinjenjem organa STSS, još nije formirana, poziva da u hitnom roku a radi regularnosti takmičenja u Super ligi za žene u sezoni 2018/2019 donesu odluku u vezi sa problemom i istu dostave klubovima i Rukovodiocu takmičenja Super lige”. Na taj dopis do danas nismo dobili odgovor predsednika saveza STSS ni Izvršnog odbora STSS. Nakon tog zahteva, tačnije 14.01.2019. godine, rukovodilac takmičenja je poslao e-mail da naš klub do 17. januara prijavi drugu salu za meč sa Crvenom zvezdom, kako bi se taj meč odigrao u skladu sa pravilima.

Kako naš klub čvrsto stoji na stanovištu da ispunjava sve propozicije, mi nećemo postupiti u skladu sa ovim nalogom, a rukovodiocu takmičenja ostavljamo da se zapita kako će, ukoliko ostane pri ovoj odluci, rešiti pitanje regularnosti takmičenja.

kraj saopštenja

Ukoliko ste propustili, OVDE pročitajte Dopis Milana Stanića od ponedeljka.

Rezultati 10. kola – žene
8. februar, 18:00hTSCC. zvezda4:0
8. februar, 17:00hObilić-AlevaNovi SadW:0
subota, 12.1, 11:00hPanonijaVršac4:2
nedelja, 13.1, 11:00hNS 2011Vojvodina4:0
subota, 12.1, 16:00hJ. KolumboSenta4:0
Tabela – Super liga za žene
 TimMPIB
1.Novi Sad4408
2.Josip K.4408
3.TSC4408
4.Vršac4226
5.Panonija4226
6.Senta4226
7.Unirea4135
8.Vojvodina 20114135
9.NS 20114044
10.Obilić-Aleva4044