Derbi u Novom Kneževcu neodigran, TSC pobedio u svojoj sali

Jedan od dva zaostala meča 10. kola elitnog ranga za žene odigran je u petak 8. februara. TSC je na svom terenu ugostio Crvenu zvezdu, a prema zapisniku sudije Slavoljuba Kulišića, dvorana u Bačkoj Topoli ispunjava uslove za igru. Meč u Novom Kneževcu između Obilić-Aleve i Novog Sada nije odigran jer se gošće nisu pojavile.

Arhivska fotografija sale Obilić-Aleve sa finala plej-ofa 2017/18

Posle niza turbulentnih dešavanja u ženskoj Super ligi, novi Rukovodilac takmičenja Dragan Gitarić zakazao je zaostale mečeve 10. kola za petak 8. februara. Jedini razlog zbog kog su gore pomenuti susreti tek sada odigrani je odluka Gitarićevog prethodnika Milana Stanića koji je sale u Novom Kneževcu i Bačkoj Topoli suspendovao zbog toga što ne ispunjavaju uslove iz Propozicija.

Da li je sudija (ponovo) ostao nedorečen?

Novi Sad, kako je i najavio, nije se pojavio na meču u Novom Kneževcu jer smatra da sala u kojoj je zakazan susret ne ispunjava uslove. Kao jedan od glavnih razloga Novi Sad je naveo bezbednost igračica, koja je, prema njihovim rečima, u ovakvoj sali – ugrožena.

Na licu mesta bio je prisutan predstavnik novosadskog kluba Sreto Kačar koji je zahtevao da sudija proveri uslove za igru (dimenzija borilišta, udaljenost od publike i zida, jačina svetla i ostalo). Sudija je to uradio i uneo u zapisnik, ali nije posedovao luksmetar koji je neophodan za merenje jačine svetlosti u sali.

Sada je na potezu Rukovodilac takmičenja koji će, na osnovu zapisnika, proglasiti pobednika susreta. U međuvremenu, Upravni odbor STK Novi Sad podneo je žalbu Takmičarskoj komisiji. Kliknite OVDE da pročitate Žalbu.

Sledi tekst koji je sudija Šeregi uneo u zapisnik, a za fotografije zapisnika kliknite OVDE.

Zapisnik sačinjen u 18:00 sati. Gostujuća ekipa nije se pojavila na utakmicu. Po ovlašćenju kluba Novi Sad bio je prisutan g. Sreto Kačar, član Skupštine kluba, sa zahtevom da sudija izmeri dimenzije ringa i osvetljenje u sali. Sudija je izmerio dimenzije ringa u prisutnosti oba predstavnika kluba i utvrdio: Dužina ringa: 12.00 metara, širina: 6.50 metara, visina: 5.00 metara, da je ringovima odvojeno od zida. Udaljenost ringa od zida 1+1.5 metara, udaljenost gledalaca 3.1 metar i 5.5 metara (prostor za zagrevanje igrača). Jačinu svetlosti nisam izmerio jer nemam uređaj (baždareni lux  metar). Zapisnik je završen i potpisan u 18:10. Obezbeđej je bio prisutan: Saša Vrugić br. 19876

Sudija u Bačkoj Topoli: ”Sala je u redu”

TSC je u svojoj, ranije suspendovanoj dvorani, dočekao Crvenu zvezdu iz Beograda i ostvario ubedljiv trijumf od 4:0. Ipak, oči su bile uprte u sudiju Slavoljuba Kulišića koji je morao da proveri uslove za igru i konstatuje da li su u skladu sa Propozicijama. Nakon provere, Kulišić je potvrdio da se meč može odigrati u toj sali.

Pogledajte fotografije sa meča u Bačkoj Topoli.

Fotografije preuzete sa Facebook stranice Stonoteniski klub “TSC” Bačka Topola.

Najava 11. kola – muškarci
subota, 9.2, 18:00hBanatTemerin4:0
subota, 9.2, 18:00hStenesAda4:0
nedelja, 10.2, 20:00hPartizanB. Palanka3:4
subota, 9.2, 18:00hRadničkiPožarevac4:1
subota, 9.2, 18:00hSpartakC. zvezda4:3
Najava 11. kola – žene
subota, 9.2, 16:00hJosip K.TSC2:4
subota, 9.2, 17:00hSentaNS 20111:4
subota, 9.2, 14:00hVojvodinaPanonija1:4
subota, 9.2, 16:00hVršacNovi Sad0:4
subota, 9.2, 17:00hObilić-AlevaC. zvezda4:0