Karakašević: Neće me oterati!

U nastavku prenosimo intervju predsednika STSS, Aleksandra Karakaševića. Izvor: Sportski žurnal

(foto: Michael Loveder / tabletennisengland.co.uk)

Vidno iznervirani predsednik STSS Aleksandar Karakašević oglasio se povodom glasina da će se na narednoj Skupštini razmatrati i njegova smena. U ”slučaju” sala u Novom Kneževcu i Bačkoj Topoli, odnosno reprize sukoba STK Novi Sad i Obilić-Aleve iz prošlosezonskog finala plej-ofa, u ceo sukob uvučen je i Karakašević.

Najavljeno je da će da me smene jer sam odbornik u gradskoj skupštini. Neće moći, jer sam dao ostavku još letos. Za razliku od njih, meni je ping pong život i važniji mi je od svega. Ne znam zašto bi to što sam odbornik smetalo da budem u stonom tenisu, ali na žalost znam na šta su sve spremni, tako da sam predsednike regionalnih saveza Vojvodine i Niša, Stanića i Đorđevića, preduhitrio, pa sam ponovo, pošto prva ostavka nije bila usvojena, tražio da ne budem odbornik. Sada će morati da ponude neki drugi razlog da traže moju smenu u Savezu – rekao je Karakašević.

Karakašević je izabran za predsednika pre godinu i po.

Uradio sam ono što niko od njih nije bio u stanju. Vraćeni su dugovi, stali smo na noge, otvoren je centar, plaćamo tri trenera, konačno će se u maju igrati seniorski pro tur, imamo veliku šansu da muškarci i žene igraju u najjačoj diviziji na Evropskom šampionatu… i kad sam omogućio da do toga svega dođe, hoće da me smene. Sad hoće da dođu, kad sam vratio 11 miliona duga, kad takmičari putuju na turnire. Pa prvi put posle 1981. imali smo direktan prenos meča reprezentacije na televiziji. Devojke su bile na pripremama u Kini. Poslednji put se to desilo pre 26 godina, kad smo bili Grujić, Miličević i ja. E, sad hoće da odem… Kad sam došao morao sam da vratim 3 od 11 miliona odmah, inače ne bismo ni postojali. Sad mi to vraćaju time što hoće da me prijave telu koje se bavi borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala. Pa dokle to ide?

Šta je u pozadini sukoba?

Lični interesi. Njima je samo njihov klub važan. Baš njih briga za stoni tenis. Pri tom nisu u pravu, pola sezone se igralo u jednoj sali, a sad u drugoj polovini ne može. Pa šta ćemo, da menjamo pravila na pola sezone? Sledeće nedelje putujemo u Portugaliju, to nam je poslednja prilika da prikupimo bodove za miks za Olimpijske igre, jurimo i plasman za Evropske igre, ali to nikog ne zanima. Koga briga za interes celog sporta, važan je samo lični interes. Umesto da se spremim za takmičenje odgovaram na pisma i optužbe.

Na kraju je Karakašević sa gorčinom zaključio.

U ovom sam sportu od sedme godine. Volim i živim za ovaj sport. Neću dozvoliti da me oteraju ljudi kojima je ovo hobi.