NIŠ I VOJVODINA REAGOVALI: Dopis Đorđevića i Stanića

Povodom izjave predsednika STSS Aleksandra Karakaševića objavljene 10. februara, našem portalu obratili su se predsednici regionalnih saveza Niš i Vojvodina, Dragan Đorđević i Milan Stanić.

– Predsednik saveza kaže da je, tek nakon što se u javnosti saznalo da je prekšio član 33. Zakona o sportu, zatražio da ne bude odbornik u Skupštini Grada Beograda. Time on priznaje da nije poštovao Zakon Republike Srbije čitavih godinu dana. Da li će se tražiti njegova smena samo zbog toga, čime je direktno ugrozio savez, dobićemo odgovor od delegata na Skupštini STSS 20. februara – kaže predsednik regionalnog saveza Niš Dragan Đorđević i nastavlja.

– Što se tiče vraćanja dugova, kao prvo, o tome delegati ne znaju ništa jer nema izveštaja Nadzornog odbora koji nije pregledao poslovne knjige saveza pošto se očigledno nešto krije. Takođe, zar nije jedna od obaveza predsednika da posluje pozitivno? Da li mu to zadaje za pravo da krši osnove demokratskih procedura? – pita se Đorđević i otkriva sledeće.

– Ovde su problemi mnogo kompleksniji sa kojima šira javnost nije upoznata. Tri člana Izvršnog odbora su podneli ostavke za manje od godinu dana. Jednog člana je lično predsednik, nakon što mu je ostavka verifovana usvajanjem izveštaja na sednici Izvršnog odbora, bez ikakve procedure vratio u članstvo. To je učinjeno ekspresno na elektronskoj sednici i to baš kada je nezakonito reinkarnirani član bio potreban za većinom kako bi se izglasala jedina tačka sednice po kojoj se organizacija međunarodnog turnira prepušta privatnom klubu iz Zrenjanina pošto regionalni savez Niš nije “podoban”, iako je Karakašević u Žurnalu dao izjavu kako taj turnir može biti organizovan samo u Beogradu. Zatim, generalni sekretar Kocić je takođe u septembru podneo ostavku tako što je na sastanku IO izvređao članove, polomio iventar u vili Forest i napustio sednicu, nakon čega je došlo obezbeđenje koje je fizički pretilo članovima IO. Sledećeg dana, kao da se ništa nije desilo. Ne vidim zašto Karakašević ima potrebu da valorizuje odlazak stonoteniserki na kamp u Kini kada je to pozivni kamp gde bi bilo suludo da devojke nisu otišle, posebno jer je Sabini Šurjan sve bilo plaćeno iz fonda svetske federacije, kao i ceo hospitaliti za Tijanu Jokić. Zašto ne pitamo državnog prvaka Bojana Crepulju što ga nema ni na širem spisku reprezentacije ili Marka Petkova koji je doneo pobedu reprezentaciji Srbije nad Engleskom koju toliko Karakašević spominje? Možda više nisu po ukusu Karakaševića koji je istovremeno i predsednik i igrač, a očigledno i selektor iz senke. Otkud to da su stolovi saveza, bez ikakve odluke, dodeljeni Crvenoj zvezdi, a na Dopis STK Temerin, gde trenira prvi igrač reprzentacije Žotl Pete, gde je zamoljeno da se i tom klubu dodeli sto, nema odgovora. Ovo vam sve govori da je savez potpuno privatizovan. Vode ga dva čoveka, koji preko Izvršnog odbora, sami donose sve odluke, a inače taj organ je defektan jer sam i bira nove članove, protivstatutarno, pa je tako izabran Vladimir Šiška kako bi imali sigurnu većinu. Dakle, svi oni koji su bili najveći Karakaševićevi oponenti, sada su mu glavni savetnici, dok delegati koji su mu dali poverenje ne mogu ni dopunu Dnevnog reda za Skupštinu da uvrste. I da završim, mada ima mnogo više nezakonitosti u radu predsednika Karakaševića nego što sam ovde izneo, koliko se ne poštuje Statut govori i to da još uvek delegati ne znaju mesto i vreme Skupštine zakazane za 20.februar. Gde ovakav način rada još ima? – završio je pitanjem Dragan Đorđević.

Kratko se obratio i predsednik regionalnog vojvođanskog saveza – Samo ću reći da je tačno da Karakašević igra najbolje stoni tenis u Srbiji, ali to mu ne daje za pravo da sve ostale smatra manje vrednim bićima. Pošto više od ovoga ne želim da iznosim u medijima, ja ću svoje stavove, poštujući Zakon, Statut i procedure, izneti na mestima predviđenim za to, a to su institucije STSS – zaključio je Milan Stanić.


Ako ste propustili

U prethodnom periodu veliki broj članaka na temu tenzija u srpskom stonom tenisu našao se na našem portalu. Ispod su hronološki poređani linkovi tekstova, od najstarijeg ka najnovijem.

14. januar – SUPER LIGA: Sale napravile buru, poslednji rok za Obilić-Alevu i TSC
17. januar – Zvanično saopštenje STK TSC: Nepravedno smo kažnjeni
29. januar – Super liga ostala bez Rukovodioca takmičenja
7. februar – DONETA ODLUKA o spornim salama: Imenovan novi Rukovodilac takmičenja
7. februar – Novi Sad kaže: ”Odbijamo da igramo u biblioteci”
9. februar – Derbi u Novom Kneževcu neodigran, TSC pobedio u svojoj sali
10. februar – Karakašević: Neće me oterati!
11. februar – članak koji ste upravo pročitali