Oglasio se i Obilić: ”Igramo u našoj sali jer bolju nemamo”

Stonoteniski klub Obilić-Aleva obratio se javnosti povodom slučaja ”sala”. Šta su predstavnici novokneževačkog superligaša imali da poruče, pročitajte u njihovom zvaničnom saopštenju koje je u nastavku. Preuzeto sa sajta noviknezevac.rs.

foto: noviknezevac.rs / Zlatan Fehimović

Saopštenje STK Obilić-Aleva prenosimo u celosti:

Kada se želi smena Aleksandra Karakaševića, gde je tu jedan mali Oblilić iz Novog Kneževca?

Citiramo izjavu gospodina Karakaševića: “Pri tome nisu u pravu, pola sezone se igralo u jednoj sali, a sad u drugoj polovini ne može. Pa šta ćemo da menjamo pravila u pola sezone?“

Stonoteniska sala kluba u Novom Kneževcu ima mere terena 12 metara dužine, 6,5 metara širine odvojeno pokretnim ringovima od zida, sa jedne strane 1 metar, a sa druge strane 1,5 metara.

Udaljenost gledališta od terena je 3,1 metara. Ovo je konstatovano u zapisniku koji su potpisali sudije i predstavnici STK Novi Sad. Sala poseduje čist sanitarni čvor, svlačionicu 2 puta 2 metra i protivpožarni izlaz, pošto je to bila bioskopska sala.

A šta tek reći za prošlu sezonu? Kada je odigrano celo prvenstvo i sve utakmice u plej ofu osim poslednje kada je STK Novi Sad odbio da igra u istoj toj sali. Nakon toga nam je i oduzeta titula, a scenario se ponavlja i ove godine. Interesantna stvar je što smo prošle godine imali skor sa Novim Sadom 3:1 u našu korist.

Naša borba se svodi na to da pokažemo kako se i u malim sredinama može ići u redovnu gimnaziju i istovremeno igrati vrhunski stoni tenis i tako ostati i živeti u malom mestu. Podsećamo na reči pokrajinskog sekretara za sport gospodina Vladimira Bateza na dodeli nagrada Vihor i Spartak za 2017. godinu: “ Lako je postati šampion iz Novog Sada i Beograda, ali postati seniroski i juniorski šampion iz malog Novog Kneževca, to je pravi podvig.“

Igramo u našoj sali jer bolju nemamo i nikom se ne žalimo, niti kukamo jer smo mi klub iz Novog Kneževca i želimo da deca u malom mestu mogu uživo da gledaju Draganu Vignjević, Emu Rečko, Izabelu Lupulesku, Aleksandru Radonjić, Anetu Maksuti, Sabinu Šurjan, Tijanu Jokić, Mariju Galonju, kao i igračice iz inostranstva Andreeu Dragoman i ostale superligaške igračice.

Ova sala je iznedrila mnoge reprezentativce i dobre superligaške igrače, a to je na kraju krajeva i poenta kao i cilj bavljenja ovim sportom!


Ako ste propustili

U prethodnom periodu veliki broj članaka na temu tenzija u srpskom stonom tenisu našao se na našem portalu. Ispod su hronološki poređani linkovi tekstova, od najstarijeg ka najnovijem.

14. januar – SUPER LIGA: Sale napravile buru, poslednji rok za Obilić-Alevu i TSC
17. januar – Zvanično saopštenje STK TSC: Nepravedno smo kažnjeni
29. januar – Super liga ostala bez Rukovodioca takmičenja
7. februar – DONETA ODLUKA o spornim salama: Imenovan novi Rukovodilac takmičenja
7. februar – Novi Sad kaže: ”Odbijamo da igramo u biblioteci”
9. februar – Derbi u Novom Kneževcu neodigran, TSC pobedio u svojoj sali
10. februar – Karakašević: Neće me oterati!
11. februar – NIŠ I VOJVODINA REAGOVALI: Dopis Đorđevića i Stanića
12. februar – članak koji ste upravo pročitali

7 thoughts on “Oglasio se i Obilić: ”Igramo u našoj sali jer bolju nemamo”

 • 12.02.2019. at 21:25
  Permalink

  Bravo za Obilic. Nemaju nikakve uslove a tako velike rezultate beleze! Najbolji klub u Srbiji ikada!

  Reply
 • 12.02.2019. at 22:40
  Permalink

  Bolju nemate jer je niste zeleli. Imali ste sve na tacni, salu od pokrajine, 95 miliona dinara na racunu, ali ste sve to vratili jer vam sala nije trebala. Ne znam sto se bunite sad.

  Reply
 • 12.02.2019. at 23:15
  Permalink

  Taj klub Obilic od opstine godisnje dobija vise od 10.000e (1.200.000 din), a da ne racunamo sponzora cije ime klub nosi u nazivu, to sigurno jos puno puno para privlaci. Jedna od igracica je cerka predsednika i zivi u Knezevcu i samim tim nema troskova stana, hrane i drugog, nemaju dodatne trenere i druge stvari, zakup za ovu salu ko zna i da li postoji, ako i postoji sigurno je minimalni.

  I pored svega ovoga, oni ne mogu izdvojiti neku smesnu sumu za 9 domacih meceva u ligi + 2, 3 meceva u plej ofu? Pa nemojte me zezati, transport stola do sale kosta 1.000 din, sala na par sati koliko mec traje isto je minimalna, a sve ovo kazem jer u Knezevcu postoji adekvatna skolska sala. I treba da ispastaju kad se prave pametni, mada ako Sale opstane nece ni trpeti posledice (ako NS ne izgura do Strazbura)

  Reply
 • 12.02.2019. at 23:23
  Permalink

  Bravo Roberto. Tako je. 10.000 evra, ej. Pa to su moje i tvoje pare, od nasih poreza. I mi kao gledaoci treba da gledamo finale u kokosincu. Sramota

  Reply
 • 13.02.2019. at 15:50
  Permalink

  Ko je ovde lud, godinama unazad mi iz Novog Kneževca koji volimo stonitenis upozoravamo na ove uslove, upozoravalo se rukovodstvo Obilića da će doći u ovu situaciju, da će ovako upropastiti klub, da treba privući decu(jedini koji je nešto oko toga radio je pok. Štrbac), Ova usijana glava neću reći težu kvalifikaciju je bruka svih nas iz N.Kneževca. Uzima pare iz gradske kase i to ne male , pitam se da li to neko proverava a trebalo bi . Ovom lopovluku treba stati za vrat. Hteo sam nekoliko puta voditi decu da gledaju mečeve da ih zainteresujem ali gde da ih odvedem šta da vide ?!. Mrak, tuga , Vignjević se ovde bori za svoj džep da mu ostane više para jer radnja slabo radi, ćerke trebaju da studiraju ili spreme miraz, ma bruka i sramota za naš mali ali lep gradić, Muški su to shvatili i ne igraju u toj bioskopskoj staroj sali.

  Reply
 • 15.02.2019. at 17:59
  Permalink

  Da samo znate kako se vignjevic ophodio orema svojim muskim igracima iz Obilica. Cak ih je i zakljucavao u sali, a onda trazio kljuceve po asfaltu. Secas se?

  Ne smem ruznu rec da upotrebim jer bojim se da mi komentar nece biti odobren posto vec jedan nije pusten. Nadam se da je ovo u redu, adminu?

  Reply

Napiši komentar...