Oglasio se i Obilić: ”Igramo u našoj sali jer bolju nemamo”

Stonoteniski klub Obilić-Aleva obratio se javnosti povodom slučaja ”sala”. Šta su predstavnici novokneževačkog superligaša imali da poruče, pročitajte u njihovom zvaničnom saopštenju koje je u nastavku. Preuzeto sa sajta noviknezevac.rs.

foto: noviknezevac.rs / Zlatan Fehimović

Saopštenje STK Obilić-Aleva prenosimo u celosti:

Kada se želi smena Aleksandra Karakaševića, gde je tu jedan mali Oblilić iz Novog Kneževca?

Citiramo izjavu gospodina Karakaševića: “Pri tome nisu u pravu, pola sezone se igralo u jednoj sali, a sad u drugoj polovini ne može. Pa šta ćemo da menjamo pravila u pola sezone?“

Stonoteniska sala kluba u Novom Kneževcu ima mere terena 12 metara dužine, 6,5 metara širine odvojeno pokretnim ringovima od zida, sa jedne strane 1 metar, a sa druge strane 1,5 metara.

Udaljenost gledališta od terena je 3,1 metara. Ovo je konstatovano u zapisniku koji su potpisali sudije i predstavnici STK Novi Sad. Sala poseduje čist sanitarni čvor, svlačionicu 2 puta 2 metra i protivpožarni izlaz, pošto je to bila bioskopska sala.

A šta tek reći za prošlu sezonu? Kada je odigrano celo prvenstvo i sve utakmice u plej ofu osim poslednje kada je STK Novi Sad odbio da igra u istoj toj sali. Nakon toga nam je i oduzeta titula, a scenario se ponavlja i ove godine. Interesantna stvar je što smo prošle godine imali skor sa Novim Sadom 3:1 u našu korist.

Naša borba se svodi na to da pokažemo kako se i u malim sredinama može ići u redovnu gimnaziju i istovremeno igrati vrhunski stoni tenis i tako ostati i živeti u malom mestu. Podsećamo na reči pokrajinskog sekretara za sport gospodina Vladimira Bateza na dodeli nagrada Vihor i Spartak za 2017. godinu: “ Lako je postati šampion iz Novog Sada i Beograda, ali postati seniroski i juniorski šampion iz malog Novog Kneževca, to je pravi podvig.“

Igramo u našoj sali jer bolju nemamo i nikom se ne žalimo, niti kukamo jer smo mi klub iz Novog Kneževca i želimo da deca u malom mestu mogu uživo da gledaju Draganu Vignjević, Emu Rečko, Izabelu Lupulesku, Aleksandru Radonjić, Anetu Maksuti, Sabinu Šurjan, Tijanu Jokić, Mariju Galonju, kao i igračice iz inostranstva Andreeu Dragoman i ostale superligaške igračice.

Ova sala je iznedrila mnoge reprezentativce i dobre superligaške igrače, a to je na kraju krajeva i poenta kao i cilj bavljenja ovim sportom!


Ako ste propustili

U prethodnom periodu veliki broj članaka na temu tenzija u srpskom stonom tenisu našao se na našem portalu. Ispod su hronološki poređani linkovi tekstova, od najstarijeg ka najnovijem.

14. januar – SUPER LIGA: Sale napravile buru, poslednji rok za Obilić-Alevu i TSC
17. januar – Zvanično saopštenje STK TSC: Nepravedno smo kažnjeni
29. januar – Super liga ostala bez Rukovodioca takmičenja
7. februar – DONETA ODLUKA o spornim salama: Imenovan novi Rukovodilac takmičenja
7. februar – Novi Sad kaže: ”Odbijamo da igramo u biblioteci”
9. februar – Derbi u Novom Kneževcu neodigran, TSC pobedio u svojoj sali
10. februar – Karakašević: Neće me oterati!
11. februar – NIŠ I VOJVODINA REAGOVALI: Dopis Đorđevića i Stanića
12. februar – članak koji ste upravo pročitali