Preko 200 mladih u Nišu: Održano Otvoreno prvenstvo RSTSN

Niš je u subotu 2. februara bio domaćin Otvorenog prvenstva RSTSN. Borbu za medalje vodilo je preko 200 takmičara iz svih mlađih kategorija, a turnir je, s obzirom na učesnike iz okolnih zemalja, imao i status međunarodnog.

Svi osvajači medalja (foto: Dragan Đorđević)

Glavnu reč, ipak, vodili su domaći stonoteniseri i stonoteniserke kojima je ovo takmičenje A klase donosilo bodove za rang listu.

Najbolji junior bio je beograđanin Ognjen Stošić iz IMT-a koji je osvojio prvi trofej ove sezone u toj starosnoj kategoriji. Akoš Benke, igrač Temerina, osvojio je vicešampionsku titulu, a kada je reč o bronzama, obe su završile kod igrača Novog Sada, Jovana Jockova i Falba Hunora. U ovoj konkurenciji među učesnicima nedostajala su dvojica najboljih u državi za taj uzrast, Levajac i Đilas iz Banata, pa se može konstatovati da je konkurencija bila nešto slabija.

Lenka Nikolić iz smederevskog Spina uspela je da trijumfuje u starijoj, juniorskoj konkurenciji i tako osvoji duplu krunu u Nišu. U finalu je nadigrala igračicu Crvene zvezde Sofiju Šćepanović. Katarina Gvozdenović iz Malog Iđoša i Sofija Nikolić (Spin Smederevo) podelile su treće mesto.

Petrović blistao na domaćem terenu

Epitet najboljeg kadeta u zemlji potvrdio je Đorđe Petrović iz niškog Železničara osvajanjem još jedne titule. Siguran u finalu bio je protiv Zvezdana Grujića iz šabačkog Lava. Dušan Vezmar iz vršačkog Millenniuma i igrač Hajduk Veljka iz Negotina, Petar Vidić, zaustavljeni su u polufinalu pa im je pripala po bronza.

Bez premca kod kadetkinja bila je Lenka Nikolić, takođe juniorska šampionka ovog turnira. Rivakla Nikolićeve bila je igračica Dobanovaca Jovana Antić, koja je morala da se zadovolji titulom vicešampiona. Kao i kod juniorki, Katarina Gvozdenović je i kod kadetkinja osvojila poziciju tri. Sa istim plasmanom kod kadetkinja završila je i Tamara Turkonje iz STK Rapid.

Beograd dominirao kod najmlađih

Kada je reč o mlađim kadetima, šampion u Nišu postao je Dimitrije Jelikić iz Crvene zvezde koji je za najsjajnije odličje morao da nadigra sugrađanina Dušana Pavlovića, člana STAK-a. Preostala dva mesta na podijumu takođe su otišla igračima STAK-a, a u pitanju su Matija Šepa i Dimitrije Pavlović.

Prva pozicija kod mlađih kadetkinja pripala je Minji Vladimirov iz beogradskog Sparka, a za titulu morala je da savlada Saru Radak iz Čelareva. Igračica Novog Sada Tea Manukov, kao i Jana Havela iz Kovačice podelile su treće mesto.

Sledeći izazov – državno

Stonotenisere i stonoteniserke svih uzrasta u martu očekuju pojedinačna prvenstva Srbije. Seniori i kadeti igraće na početku meseca (2/3. mart), dok će juniori i mlađi kadeti za titulu nacionalnog šampiona igrati 30/31. marta.

Napiši komentar...