DRŽAVNO: Levajac i Menger juniorski šampioni Srbije

Dimitrije Levajac i Anđela Menger, takmičari zrenjaninskog Banata, osvojili su juniorsko prvenstvo Srbije u pojedinačnoj konkurenciji.

Najbolji u singlu

Najbolji juniori i juniorke u subotu 30. marta u Bačkoj Palanci vodili su borbu za titulu najboljeg u državi u toj konkurenciji. Turnir su obeležili klubovi iz Zrenjanina čiji su igrači bili akteri oba pojedinačna finala.

Dimitrije Levajac uspeo je da veže tri titule na juniorskim državnim prvenstvima u prethodne tri sezone, koliko traje juniorski status, što je retko kome pošlo za rukom na ovim prostorima. Ovog puta igrač Banata bio je superioran jer rivalima u singlu nije prepustio ni set, a sve sem njegove titule predstavljalo bi iznenađenje, s obzirom da je nedavno postao i seniorski šampion.

Do vicešampionskog naslova stigao je Nemanja Đilas, takođe deo zrenjaninskog kluba, a Dimitrije je slavio sa 3:0 (11:6, 12:10, 11:6). Stonoteniseri IMT-a iz Beograda, Ognjen Stošić i Vladimir Jovičić, podelili su treću poziciju.

U konkurenciji juniorki Anđela Menger uspela je da nadigra saigračicu Reku Bezeg u finalu i tako osvoji najznačajniji trofej ove sezone. Svega jedan set u ovom nadmetanju uspela je da osvoji Bezeg, koja je morala da se zadovolji srebrom. (11:2, 11:13, 11:8, 11:3)

Igračica Novog Beograda, Ana Stevanović, osvojila je bronzanu medalju, a isti plasman ostvarila je i Radmila Tominjak iz STK Novi Sad.

Osvajači medalja po kategorijama

Juniori parovi:
1. Dimitrije Levajac/Nemanja Đilas (Banat)
2. Jovan Jockov/Falb Hunor (Novi Sad)
3. Ognjen Tasovac/Ognjen Stošić (IMT)
3. Strahinja Sokolović/Đorđe Pavlović (Metalac/Morava)

Juniorke parovi:
1. Anđela Menger/Reka Bezeg (Banat)
2. Radmila Tominjak/Sofija Šćepanović (Novi Sad/Crvena zvezda)
3. Lenka Nikolić/Sofija Nikolić (Spin SD)
3. Tamara Turkonje/Katarina Gvozdenović (Rapid/Domboš)

Mešoviti parovi:
1. Jovan Jockov/Radmila Tominjak (Novi Sad)
2. Đorđe Pavlović/Lenka Nikolić (Morava/Spin SD)
3. Ognjen Stošić/Sofija Šćepanović (IMT/Crvena zvezda)
3. Dimitrije Levajac/Anđela Menger (Banat)

Kompletni rezultati

Napiši komentar...