Milan Stanić: ”Reakcija na švindleraj Vladimira Šiške”

Predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine Milan Stanić uputio je našem portalu reakciju na, kako on navodi, ”švindleraj” Vladimira Šiške.

Predsednik STSV Milan Stanić

Teške reči na relaciji Stanić-Šiška! Prepiska aktuelnog i bivšeg predsednika vojvođanskog saveza nastavlja se Stanićevim dopisom u kome Šiškinu aktivnost opisuje sa ”švindleraj”.

Ako niste znali, švindleraj je stari vojvođanski izraz za prevaru.


Reakcija na švindleraj g. Vladimira Šiške

Prvo, piše se „beščašće“ a ne „bezčašće“.

Drugo, kada Vladimir Šiška nekog, u pokušaju nanošenja uvrede, javno optuži za licemerje i beščašće to je u suštini istinski kompliment. Zaista mi imponuje što imamo potpuno suprotne stavove o iskrenosti i poštenju.

Treće, mene, koji sam tek dve godine predsednik saveza, optužiti za to što malo dece igra stoni tenis obično je podmetanje. Opšte je poznato da se na prva ozbiljna takmičenja ide tek nakon bar dve, tri godine treniranja stonog tenisa tako da elementarna logika vodi ka zaključku da odgovornost za „malo dece“ ide na račun onoga ko je devet godina pre mene rukovodio savezom, a taj je upravo Vladimir Šiška. Kako da bude drugačije kada je funkciju predsednika saveza koristio da osniva klubove čiji je jedini smisao bio da za sitan novac dovodi igrače i igračice iz klubova širom Vojvodine sa ciljem ulaska u viši rang takmičenja kako bi na taj način ostvario više novca iz gradskog budžeta a bez ozbiljnijih sportskih motiva. Za sve to vreme u klubovima Vladimira Šiške nijedno dete, nikad, nije naučilo da igra stoni tenis i nema onoga ko se seća da je ikada bilo koji od njegovih klubova imao takmičare u kadetskim kategorijama. Taj model bavljenja stonim tenisom smatram društveno nekorisnim, sportski besmislenim i nadasve štetočinskim. Upravo takav, bagateliše ogroman trud, vreme i energiju istinskih zaljubljenika u stoni tenis, i entuzijasta i dokazanih stručnjaka, koje je neophodno uložiti da bi neko dete postalo stonoteniser ili stonoteniserka. Još, pri tome, nazivanje svojih klubova „najuspešnijim“ a sebe najkompetentnijim zapravo je uvreda sportske inteligencije i ruganje svima koji to pokušavaju. Tvrdim, stonom tenisu će krenuti nabolje kada se oslobodi prakse čije je ime Vladimir Šiška zato što ne samo da je pogrešna, ona je bolesna!!!

Četvrto, tačno je da sam bio zagovornik Karakaševićevog izbora na mesto predsednika STSS (Vladimir Šiška je bio jedan od najvećih protivnika tog izbora) zato što sam verovao da će njegov izbor doprineti stabilizaciji stanja u STSS. Nije vraćanje dugova saveza jedina sjajna stvar koja je učinjena u prethodnih godinu i po dana. Drago mi je što je Vladimir Šiška, evo posle osamnaest meseci, shvatio da sam tada bio u pravu.

Izgleda da je zajednički problem stonoteniskog sporta u Srbiji što Vladimir Šiška malo razume i kasno shvata!!! Pitanje je samo koliko će mu vremena trebati da shvati da sam i sada u pravu zato što smatram da se ne može uspešno rukovoditi savezom (čak iako se deo poslova radi dobro, čak i ako je u pitanju A.K.) a pri tome eklatantno kršiti Zakon o sportu, Statut STSS i druga pravna akta i naročito ne ako se različito mišljenje o nekoj stvari posmatra kao neprijateljstvo. Ili, radi lakšeg razumevanja da upotrebim metaforu: „ima li Novak Đoković pravo da vozi kroz crveno a da čoveka koji bi mu rekao da je to opasno najružnije izvređa“!?

Na kraju, reći ću i ovo: tačno je da sam svojim angažmanom branio, štitio i pomagao Saletu Karakaševiću prilikom izbora kao i tokom obavljanja funkcije predsednika STSS, kao što je tačno da ga i sada štitim, branim i pomažem kad se zalažem za njegovo razrešenje i to zato što se okružio „savetnicima“ zbog čijih je brljotina, po prirodi stvari, jedini odgovoran pred zakonom i pravosudnim organima naše države, i dobar stojim, braniću ga, štititi i pomagati mu i u budućnosti kada, ponovo, sadašnji savetnici budu protiv njega.

I peto, u članu 29. Statuta STSS ne postoji reč „konačnu“. Još jedan švindlerski pokušaj V.Š.

Milan Stanić
Predsednik STSV

kraj saopštenja


Ako ste propustili

6. mart: BURA NE PRESTAJE: Oštra reakcija Stanića na stanje u STSS
8. mart: Vladimir Šiška: ”Stanićev dopis vrhunac licemerja i bezčašća”


Važno obaveštenje – ukida se mogućnost ostavljanja komentara na portalu stonitenis.org

Na objave portala stonitenis.org koje sadrže informacije o političkim dešavanjima u stonom tenisu, više nije moguće ostavljati komentare.

U prethodnom periodu, posetioci portala koji su ostavljali komentare, često su koristili imena i prezimena drugih lica i na taj način učestvovali u diskusiji, što je ta lica dovodilo u nelagodne situacije. Takođe, znajući da je anonimnost zagarantovana, određeni broj posetilaca to je koristio za vređanje drugih lica kroz komentare.

Mogućnost komentarisanja ukinuta je do daljnjeg. Portal stonitenis.org trenutno razvija sistem po kome ostavljanje komentara neće biti anonimno. O datumu kada će pomenuti sistem biti aktiviran, posetioci portala će biti obavešteni.

Komentarisanje na objavama svake druge vrste (npr. sportski rezultati) i dalje je moguće.