REGIONI: 15 pitanja za Karakaševića i savetnike

Predstavnici regionalnih stonoteniskih saveza Vojvodine i Niša obratili su se našem portalu sa zahtevom za objavom ”15 pitanja za Karakaševića i savetnike”.

Sadržaj kompletnog dokumenta koji je stigao na adresu našeg portala, nalazi se u nastavku:

S obzirom na to da poslednjih dana konstantno stižu „Obaveštenja“, „Upozorenja“, „Dopisi“, sa službenog meila STSS, a zloupotreba u objavljivanju ogleda se i u tome što su ti dokumenti oglašeni i na sajtu STSS, osim Aleksandra Karakaševića, potpisuju ga i izvesna lica koja se predstavljaju u ime izvesnog gradskog stonoteniskog saveza Novog Sada, poput novoizabranog Karakaševićevog potparola Vladimira Šiške, kako bismo stavili tačku na diskusiju o tome zašto je smenjen Aleksandar Karakašević sa mesta predsednika STSS, odnosno da li su radnje preduzete u vezi sa tim po Zakonu ili ne, molimo Vas da pročitate Anketu koju dostavljamo svim stonoteniskim klubovima u Srbiji, stonoteniskim radnicima, igračima i trenerima,

Poštovani gospodine Karakaševiću (zaokružiti ponuđene odgovore),

A N K E T A

1. Da li ste Vi u maju prošle godine prihvatili javnu funkciju odbornika u Skupštini Grada Beograda ispred liste SPS-JS, pod rednim brojem 36, a u tom trenutku bili ste pravni zastupnik STSS? (Zakon o sportu, član 33, stav 2) Kopirati LINK: http://www.acas.rs/acasPublic/funkcionerSearch.htm

DA          NE

2. Da li ste Vi prikrivali zloupotrebu službenog položaja Vašeg prvog saradnika gen.sekretara Gorana Kocića koji je samoinicijativno, protivno Statutu i Zapisniku registracione komisije, produžio registracioni period za sezonu 2018-19 jer njegovi klubovi nisu na vreme platili godišnju članarinu, niti se kao takvi registrovali?

DA          NE

3. Zašto ste insistirali da se ne usvoji ostavka gen.sekretara Gorana Kocića ponuđena na sednici Izvršnog odbora održane u vili Forest u Beogradu kada je opsovao i javno izvređao sve prisutne članove tog tela, a pri tome polomio iventar?

DA          NE

4. Da li ste Vi podržali gen.sekretara Gorana Kocića u nameri da suprotno Statutu i Ustavu Republike Srbije, prisvoji klubove, sa teritorijalne jedinice AP Vojvodina, u beogradski regionalni savez kod svog kuma Gorana Bilasa, sa idejom da se u godinama koje slede otimaju i drugi klubovi poput, na primer, STK Dunav iz Starih Banovaca ili južno od Beograda, čime se uvećava članstvo u regionu Beograd, a istovremeno smanjuje u drugim regionima što utiče na broj delegata, Statutom zagarantovanih? Time se i finansijski momenat menja u korist Vaših komšija, a sve sa željom da se jednog dana potpuno ukinu regioni kako više nikom ne biste morali ništa da odgovarate?

DA          NE

5. Da li ste Vi, kao predsednik Upravnog odbora STSS, najpre usvojili Zapisnik sa sednice gde je konstatovana ostavka jednog člana Milenka Šakana iz Beograda, a potom ga usred neke od narednih sednica uključili u rad kako biste obezbedili potreban glas za većinom o dodeli, mimo javnog konkursa, međunarodnog turnira „Serbian Open“ stonoteniskom klubu Banat iz Zrenjanina? Pri tome ste potpisali Zapisnik gde ste naveli da je STK Banat bio jedini aplikant, iako je dva meseca ranije, pa čak je bio i predlog za Skupštinu STSS, konkurisao region Niš, a potom i STK Novi Sad sa predlogom da se taj turnir odigra u velikoj dvorani SPENS-a u trenutku kada je Novi Sad Evropska prestonica mladih i nosilac titule Evropske prestonice kulture, a jedini kandidat za Evropsko prvenstvo za mlade u stonom tenisu za 2021. godinu?

DA          NE

6. Da li ste Vi, samoicijativno, birali članove Izvršnog odbora kako biste sebi osigurali sigurnu većinu koja će glasati za Vaše ili „brljotine“ Vaših saradnika i savetnika, a tako nastaviti sa platformom uništenja regiona čime trajno izbegavate kontrolu rada, a zalagajući se, navodno, za „uspešne“ klubove dovodite u blokadu održavanje bilo kakve Skupštine (oproban Mađerov recept) što Vas štiti od bilo kakve kontrole?

DA          NE

7. Da li ste Vi podržali Vašeg prvog saradnika Gorana Kocića u nestaturarnom odbijanju dopuna Dnevnog reda za Skupštinu STSS u decembru 2018, čime ste prekršili Zakon o sportu, a istovremeno ste na Dnevni red stavljali tačke kojima nije mesto budući da nisu prošle kroz niže instance unutar STSS?

DA          NE

8. Da li ste Vi postavili / glasali za Nemanju Ignjatova, a prema uvidu u Zapisnik sa sednice Izvršnog odbora, da bude predsednik takmičarske komisije STSS, iako je to lice ujedno i član IO, što je klasičan sukob interesa pošto isto lice ne može biti u dva stepena odlučivanja? Time ste takođe stavili za odgovorno lice čoveka koji je rođen u Novom Kneževcu, igrač sa više od 10-godišnjim stažom u ekipi Obilića, iako ste znali da bi njegov sud mogao biti subjektivan pošto ste upoznati sa sporom na relaciji Obilić-Aleva – Novi Sad, odnosno Žalbom Novog Sada koja se tiče objekta na adresi Nikola Tesla 7 u Novom Kneževcu?

DA          NE

9. Zašto se sazvali vanrednu sednicu STSS na Zahtev delegata, otvorili je, konstatovali poimence prisustvo svakog člana, a onda ih sve, uz pomoć svog prvog saradnika gen.sekretara Gorana Kocića, isterali napolje? Zar nije bilo logičnije da izbegavanje odgovornosti učinite odbijanjem tog Zahteva kako delegati iz svih krajeva naše zemlje ne bi dolazili u glavni grad, usred radne nedelje u 10 ujutru?

DA          NE

10. Zašto ste sazvali sednicu Skupštine STSS za 20.mart u Zrenjaninu sa nezakonito izmenjenom listom delegata (član 27. Statuta STSS) pošto ste u prethodnom periodu, upravo na vanrednoj sednici, mesec dana ranije, verifikovali imena delegata sa mandatom od godinu dana?

DA          NE

11. Zašto ste Vi selektivno naplaćivali kotizacije za organizaciju utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u stonom tenisu (suprotno Zakonu o sportu) u iznosu od 200.000 dinara pri čemu većini organizatora tog skupa niste naplatili takvu „apanažu“, a jednom od naplaćenih ste „refundirali“ sredstva u duplo većem iznosu preko Sport Kluba, dok drugom niste ni pokušali da obezbedite direktan prenos?

DA          NE

12. Da li ste Vi samoinicijativno za utakmicu Bosna i Hercegovina – Srbija, koja je organizovana u BiH, bez Odluke IO, platili za prenos Sport Klubu u vrednosti od 4.000 evra? Pri tome reč je o prenosu van granica RS čiji organizator nije STSS, već druga zemlja.

DA          NE

13. Da li ste Vi, mimo Odluke IO, predali stolove marke GEWO svom prvom saradniku Goranu Kociću koji je iste skladištio u svom prostoru, a za to dobio iznos od 400.000 dinara godišnje?

DA          NE

14. Da li ste Vi bez Odluke IO, a suprotno Zakonu o sportu (član 76) dodelili 7 stolova marke GEWO stonoteniskom klubu Crvena zvezda iz Beograda? Pri tome ste mnogim drugim klubovima obećali stolove, bez ikakve provere da li je to moguće, zar ne?

DA          NE

15. Da li ste Vi, mimo Odluke IO, odredili visinu honorara za direktora turnira „Serbian Open“ Vašem prvom saradniku Goranu Kociću i dodeli mu basnoslovni honorar, a takođe mimo ikakve Odluke IO odredili nepoznatu konsultantsku agenciju za nepoznate poslove i platili im iznos od 480.000 dinara? Ujedno, da li ste Vi, potpisivali putne naloge, za putovanja u zemlji, u vrednosti od 562.592 dinara u 2018. godini, kada je poznato da prema zakonskim odredbama zaposlena lica imaju pravo na autobusku mesečnu kartu ili iznos u toj vrednosti, odnosno da za svaki putni nalog mora postojati radni nalog lica angažovanih od strane STSS?

DA          NE

Stali smo kod 15-og pitanja za gospodina Aleksandra Karakaševića. Nažalost, na većinu njih odgovor bolje zna njegov prvi saradnik Goran Kocić, a još bolje njegova dva savetnika. Istini za volju jedan se javno nedavno razotkrio, u pitanju je Vladimir Šiška, dok drugi još uvek za širu, ali ne i užu javnost čuva svoj identitet, a poznat je po tome što je izgubio sve sudske sporove zastupajući STSS dok je bio u prethodnom rukovodstvu, pa sada pokušava iza Karakaševićevih leđa da do kraja sprovede svoju operaciju sa ciljem uništenja regionalnih stonoteniskih saveza, uz „moralno“ predstavljanje klubovima kako svaki klub ima pravo na delegata ili najnovije kako delegati treba da budu oni „uspešni“ klubovi, a sve zbog toga kako bi se izbegla bilo kakva kontrola rada i zakonistosti STSS!

Do novog seta Anketnih pitanja, što će biti vrlo brzo, a sa nadom da ćete konačno javno razotkriti one koji su Vašem imenu naneli ogromnu štetu jer to svakako nisu regioni koji su Vas birali za predsednika i dali Vam istinsko poverenje (delegati, bez obzira da li potiču iz „manjih“ ili „većih“ klubova),
primite naše srdačne pozdrave!

POST SKRIPTUM: Koliko možete da verujete saradnicima koji su izgubili sve sudske sporove u STSS, time mu naneli višemilionsku štetu, a koji su poznati po tome da „rade iza leđa“, možda najbolje svedoči sledeće:

1. Rešenje iz APR broj: 13279/2017 od 1.12.2017. kada je Vaš prvi saradnik gen.sekretar Goran Kocić, bez Odluke Skupštine, a mimo Vašeg punomoćja, pokušao da Vas smeni upisivanjem kao zastupnika STSS-a!

2. Dobijena presuda nekadašnjeg zastupnika STSS Dušana Stevanovića broj: 2443/16 umesto koga je u APR upisan Vaš prethodnik Zdenko Mađer čiji je stonoteniske „radnje“ vodilo isto ono lice koje i Vas sada pravno savetuje, a poznat je po tome što je izgubio SVAKI spor STSS-a!

3. Kopirati LINK: https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/133950/Milion-evra-iz-budzeta-Novog-Sada-dodelio-svojim-klubovima.html
Osuda javnosti i medija za protivpravno prisvajanje milion evra, od čega velika većina za svoje stonoteniske klubove, odakle nikada nijedno dete nije naučilo da igra stoni tenis, niti je nastupalo na takmičenjima mlađih kategorija STSS-a. Još jedno „remek delo“ Vašeg novopridrošlog savetnika i potparola!

Regionalni stonoteniski savez Niš
Stonoteniski savez Vojvodine

kraj


Važno obaveštenje – ukida se mogućnost ostavljanja komentara na portalu stonitenis.org

Na objave portala stonitenis.org koje sadrže informacije o političkim dešavanjima u stonom tenisu, više nije moguće ostavljati komentare.

U prethodnom periodu, posetioci portala koji su ostavljali komentare, često su koristili imena i prezimena drugih lica i na taj način učestvovali u diskusiji, što je ta lica dovodilo u nelagodne situacije. Takođe, znajući da je anonimnost zagarantovana, određeni broj posetilaca to je koristio za vređanje drugih lica kroz komentare.

Mogućnost komentarisanja ukinuta je do daljnjeg. Portal stonitenis.org trenutno razvija sistem po kome ostavljanje komentara neće biti anonimno. O datumu kada će pomenuti sistem biti aktiviran, posetioci portala će biti obavešteni.

Komentarisanje na objavama svake druge vrste (npr. sportski rezultati) i dalje je moguće.

Komentarisanje koje nije anonimno, moguće je na našoj Fejsbuk stranici. Link objave za ovaj članak nalazi se OVDE.