Vladimir Šiška: ”Stanićev dopis vrhunac licemerja i bezčašća”

Na adresu našeg portala stigla je molba sportskog saveza Grada Novog Sada za objavom Saopštenja po kome se u celu zbrku u odnosima u STSS uključio nekadašnji potpredsednik STSS i ex-predsednik STSV Vladimir Šiška, ujedno novoizabrani član Izvršnog odbora STSS.

Vladimir Šiška (foto: screenshot / YouTube)

Šiška je stao u odbranu Aleksandra Karakaševića i oštro prozvao predsednika STSV Milana Stanića. Ukoliko do sada niste, Stanićevo obraćanje na koje je Šiška reagovao, pročitajte na OVOM linku.

Saopštenje Vladimira Šiške:

Odgovor gospodinu Staniću,

Dopis klubovima STSV od strane Stanića je vrhunac licemerja i bezčašća.
Prvo ću podsetiti na „stručnost“ kada je Stanić na Skupštini STSV obećao kako će putem Statuta STSV povećati nekoliko stotina procenata broj dece koja se bave stonim tenisom (postoji snimak). Nikada nije bilo manje dece nego sada.
Podsetiću da je Stanić bio najveći zagovornik izbora Karakaševića uz bezskrupulozne pritiske, obećanja i obmanjivanja klubova. Podsetiću da je dovedeno 59 glasača od 82 (koji nisu bili članovi klubova) da bi se izabrao Karakašević i usvojio Statut STSS koji su Stanić i njegovi savetnici pravili i kada je Stanić skakao od sreće (postoji snimak).

E, sada kada su dugovi od 11.000.000,00 dinara vraćeni, a Karakašević nije krpa sa kojom se brišu zidovi pod upravom Stanića i njegovih savetnika iz njihovih sitno sopstveničkih interesa, sada bi bilo baš dobro ga smeniti posle 1,5 godine. I to sa kim. Sa izmišljenim delegatima kao glasačkom mašinom od kojih 90% nisu uključeni u rad klubova niti su u životu dali neki doprinos stonom tenisu ili sportu uopšte.

Neka klubovi ne brinu. Sve je urađeno od strane kancelarije STSS upravo u skladu sa Statutom STSS, kao najvišim aktom (svi ostali Statuti i normativna akta moraju biti u skladu sa njim) koji su PODVLAČIM sačinili Stanić i njegovi savetnici.
Stavili u član 29. da konačnu listu delegata potvrđuje generalni sekretar ili predsednik STSS misleći da će oni upravljati njima (a svakako STSV ima 13 delegata – na jednoj strani najuspešnije, a na drugoj zalutale).

Jedva čekam da se nadležni organi uključe i da utvrde čiji su navodi tačni, a naročito čekam mišljenje i stav Ministarstva sporta kada uporede liste delegata i njihov status i učinak za vrhunski sport.
Stvarno je dosta prisutnosti ljudi koji su zalutali i koji samo uzimaju iz sporta. Da li su Stanić i njegovi savetnici izašli sa predlogom koliko će sredstava obezbediti za stručni rad i kvalitativni rad takmičara ili na drugi način unaprediti stoni tenis.
Ali kad si bez kredibiliteta ostaje samo mogućnost izazivanje konflikta, svađa i uličarskih postupaka. Zašto se boje odluka najuspešnih klubova u ovom sportu, kojima po logici stvari niko ne može ispirati mozak, već imaju svoj stav. I naravno odlučivati jer su najkompetentniji!!!
U ovoj demokratskoj zemlji, svako ima pravo tražiti svoja prava pa i Stanić, ali nema potrebe plašiti klubove, a ne naročito praznom puškom.

Sa sportskim pozdravom!
Vladimir Šiška s.r.

kraj saopštenja


Važno obaveštenje – ukida se mogućnost ostavljanja komentara na portalu stonitenis.org

Na objave portala stonitenis.org koje sadrže informacije o političkim dešavanjima u stonom tenisu, više nije moguće ostavljati komentare.

U prethodnom periodu, posetioci portala koji su ostavljali komentare, često su koristili imena i prezimena drugih lica i na taj način učestvovali u diskusiji, što je ta lica dovodilo u nelagodne situacije. Takođe, znajući da je anonimnost zagarantovana, određeni broj posetilaca to je koristio za vređanje drugih lica kroz komentare.

Mogućnost komentarisanja ukinuta je do daljnjeg. Portal stonitenis.org trenutno razvija sistem po kome ostavljanje komentara neće biti anonimno. O datumu kada će pomenuti sistem biti aktiviran, posetioci portala će biti obavešteni.

Komentarisanje na objavama svake druge vrste (npr. sportski rezultati) i dalje je moguće.