Rame uz rame sa Kinezima: Levajac odličan u Belgiji!

Srpski stonoteniser Dimitrije Levajac učestvovao je na otvorenom prvenstvu Belgije i u izuzetnoj konkurenciji došao do četvrtfinala pojedinačno i ekipno.

Dobra forma ne prestaje (foto: Facebook / Comeliau Bernard)

Najbolji junior i senior Srbije ostvario je odličan rezultat na ITTF Belgium Openu. Levajac se pojedinačno plasirao u četvrtfinale i uz Rusa Katsmana bio jedini nekineski igrač u toj fazi. Dimitrije, ipak, nije uspeo da se domogne podijuma jer ga je upravo Katsman, peti junior sveta, nadigrao sa 4:0 (13:11, 11:4, 11:8, 11:6).

Četvrtfinalnom susretu prethodile su tri pobede.

Prvo je protiv Jonaka iz Nemačke slavio sa 4:2, zatim u šesnaestini finala protiv Šveđanina Timona u sedam setova, da bi za plasman među osam najboljih nadigrao još jednog Nemca, i to desetog juniora sveta, Keja Stampera sa 4:2.

Dimitrije zauzima 27. mesto na svetskoj juniorskoj rang listi.

Kada je reč o dubu, Dimitrije je sa Artemom Tikhonovim iz Rusije u prvoj rundi eliminisao par iz Singapura Li/Tan maksimalnim rezultatom, ali je srpsko-ruski dvojac već u sledećem meču bio poražen od Penga i Huanga iz Kineskog Tajpeha, posle maratonskog meča u pet setova.

Kinezi nepremostiva prepreka

Dimitrije Levajac u ekipnoj konkurenciji nastupao je u kombinovanom sastavu Srbije, Austrije i Belgije, zajedno sa Maciejom Kolodžiejčikom i Davidom Komelioom.

Njih trojica pobedom protiv Kine imali bi osiguranu medalju, ali je taj cilj ostao neostvaren s obzirom da su Kinezi zabeležili rutinsku pobedu sa 3:0.

Napiši komentar...