Skoro 50 zemalja u Kovilovu: Počinje čelendžer Serbia Open!

Serbia Open, čelendžer svetske stonoteniske federacije, od 1. do 5. maja održaće se u Kovilovu. Iz skoro 50 zemalja, nedaleko od Beograda nastupaće čak 228 takmičara. Boje Srbije braniće njih 32.

Dvorana u Kovilovu

Veliki izazov je pred srpskim stonoteniskim savezom koji će nakon dugogodišnjeg održavanja juniorskog pro-tura, ove godine ugostiti i seniore iz celog sveta. Domaćin je sportski centar u Kovilovu, gde će srpska publika imati jedinstvenu priliku da prisustvuje mečevima svetske klase.

Stefan Feger iz Austrije, jedan od najboljih stonotenisera Evrope, Tomislav Pucar iz Hrvatske koji je napravio senzaciju na nedavno završenom SP, ali i Pol Drinkhol iz Engleske, glavni su favoriti za titulu na otvorenom prvenstvu Srbije.

Prvi nosilac u ženskom delu je Japanka Hina Hajata, igračica koja je pre dva dana igrala u finalu svetskog prvenstva u dublu. Njene glavne rivalke za trofej biće Vai Jam So iz Hong Konga, Polina Mihailova iz Rusije, ali i brojne druge igračice iz Evrope i Azije.

Činjenica da igraju na svom terenu, dodatno ide u prilog najboljim srpskim reprezentativcima koji takođe spadaju u favorite za visok plasman. S obzirom da pod zastavom Srbije nastupa 32 igrača, među njima su i oni kojima će ovaj turnir biti jedinstvena prilika da upišu bodove za ITTF rang listu i steknu međunarodno iskustvo.

Kvalifikaciona faza igra se 1. i 2. maja, a glavni žreb je 3, 4. i 5. maja. Turnir se igra kod muškaraca i žena pojedinačno i u dublu, kao i u kategoriji U21. Nagradni fond je 30.000 dolara.

Važni linkovi

Raspored 1. dana (1. maj)
Kvalifikacione grupe
Generalni raspored (kvalifikacije)
Generalni raspored (glavni žreb)
Spisak učesnika
Uživo prenos (stolovi 1 i 2)

DRUGI DAN

Raspored 2. dana (2. maj)
Kvalifikacione grupe
Uživo prenos (stolovi 1 i 2)

Napomena: Pojedini linkovi ne vode direktno do onog što je istaknuto u natpisu, već je pri otvaranju linka potrebno uraditi dodatno podešavanje za željeni rezultat/spisak/raspored/prenos. Linkovi su sa sajta ITTF-a.

Napiši komentar...