SUPER LIGA: Poznati parovi plej-ofa, borba počinje 20. maja

Mečevima 18. kola stavljena je tačka na regularni deo sezone u Super ligi Srbije. Parovi polufinala plej-ofa su poznati, a timovi imaju nešto više od mesec dana da se priprepe za odlučujuće mečeve u borbi za titulu.

Posle šampionata sveta i čelendžera u Beogradu, ljubitelje stonog tenisa u Srbiji očekuje još jedna poslastica – superligaški plej-of.

Muškarci: Banat – Spartak

Ulogu favorita u ovom polufinalu, kao i u čitavom plej-ofu, opravdano nosi aktuelni šampion koji ni ove sezone nije doživeo poraz u regularnom delu. S druge strane, upornost se isplatila Spartaku koji je, nakon više neuspelih pokušaja prethodnih sezona, sada ostvario cilj i završio među četiri najbolja superligaška tima.

Bačka Palanka je pre dve sezone podsetila zrenjaninski tim da favoriti ne pobeđuju uvek, ali se postavlja pitanje da li ekipa poput Banata sebi može dozvoliti još jedan ”hladan tuš”.

Muškarci: Stenes – Radnički

Stenes je istrajao u borbi za drugu poziciju na tabeli koju je čitave sezone vodio sa Novosađanima. Tim iz Zrenjanina je čak dvaput pobedio svog polufinalnog rivala ove sezone, ali su igrači tog tima svesni da, kao i u svakom plej-ofu, ”sve kreće iz početka”.

Istinska, neizvesna borba do poslednjeg poena najmanje je što se može očekivati od dve ekipe, na osnovu svega prikazanog u regularnom delu.

Žene: Novi Sad – Josip Kolumbo

”Dream team” iz Novog Sada odbranu titule započinje protiv niškog Josip Kolumba, ekipe koja je uhvatila poslednji voz za plej-of, ali koja je pokazala mnogo ove sezone. Ako izuzmemo meč Novosađanki koji su izgubile službenim rezultatom, skor od 68:5 u partijama ne ostavlja mnogo nade novajliji u plej-ofu.

Žene: Obilić-Aleva – TSC

Novokneževačka ekipa je neporažena u drugom delu i odlična forma daje joj nadu za pobedom u polufinalnoj seriji. Ipak, mnogo će igračicama Obilića biti potrebno da bi savladale odličnu ekipu iz Bačke Topole. Jednom su u tome uspele ove sezone, ali ne u oba navrata.

Raspored – muškarci
20. majBanatSpartak4:1
22. majSpartakBanat1:4
20. majStenesRadnički1:4
22. majRadničkiStenes4:2
Raspored – žene
20. majNovi SadJosip K.4:1
22. majJosip K.Novi Sad0:4
20. majObilić-AlevaTSC4:2
22. majTSCObilić-Aleva0:4

Napiši komentar...