Tri medalje u Opatiji: Selekcija STSV uspešna na međunarodnoj sceni

Šestoro takmičara sa teritorije Vojvodine učestvovalo je na 4. Milenij Openu u Opatiji. Mlada selekcija vojvođanskog Saveza osvojila je tri medalje i tako zabeležila značajan uspeh na turniru koji je okupio preko 350 učesnika iz desetak zemalja.

Selekcija STSV

Pod pokroviteljstvom Stonoteniskog saveza Vojvodine, šestoro igrača, na čelu sa trenerom Danielom Toađerom, učestovovalo je na međunarodnom turniru u Opatiji u Hrvatskoj. Osvojeno je srebro i dve bronze.

Malo je nedostajalo subotičkom igraču Aleksandru Čokiću da se domogne titule kod kadeta. U finalu sa hrvatskim reprezentativcem Leom Vekićem propustio je priliku da vodstvo od 2:0 u setovima pretvori u pobedu. Na kraju, morao je da se zadovolji vicešampionskom titulom.

I drugo odličje osvojeno je kod kadeta, a u pitanju je bronza koja je pripala poraženom polufinalisti Dušanu Vezmaru. Bolji za ulazak u finale od Vezmara bio je upravo Čokić.

Jedina medalja za ženski deo selekcije pripala je Katarini Gvozdenović koja je završila na deobi trećeg mesta i pokazala da poseduje kvalitet za Evropu. Gvozdenovićeva, koja je prva godina kadetkinja, poražena je od jedne od najboljih kadetkinja starog kontinenta, Eve Arapović iz Hrvatske koja je ne samo kod kadetkinja, već i kod juniorki osvojila titulu.

Toađer: Ovo je motivacija za budućnost

Trener Daniel Toađer istakao je zadovoljstvo onim što je ostvareno u Hrvatskoj.

Konkurencija je bila dosta jaka i mogu reći da sam zadovoljan postignutim rezultatima i prikazanom igrom svih igrača, jer su to ipak mladi igrači koji još nemaju puno međunarodnog iskustva, a nekima je ovo tek prvi međunarodni turnir tog ranga. Zadovoljan sam ne samo njihovom igrom, već i borbom i zalaganjem. Takođe, jako dobra i pozitivna stvar je što je Stonoteniski savez Vojvodine organizovao i finansirao odlazak na turnir gde je pokazao da vodi računa o mladim i perspektivnim igračima – rekao je Toađer.

Toađer se osvrnuo i na takmičare koji se nisu našli na pobedničkom postolju.

Oros je došao do osmine finala gde je izgubio od Čokića, a Radak i Havela nisu uspele da naprave zapažen rezultat. Ipak, s obzirom da su njih dve najmlađe i imaju najmanje međunarodnog iskustva, mogao se primetiti i mali strah, ali su pokazale solidnu igru i mislim da njihovo vreme tek dolazi – završio je mladi trener.

Napiši komentar...