KOVILOVO: Smeši se medalja za Šurjan, dublovi i dalje u igri

I ako je jedanaestoro predstavnika Srbije imalo priliku da se na glavnoj tabli čelendžera Serbia open izbori za četvrti dan, bar kada je reč o singlu, pojedinačno je to učinila samo Sabina Šurjan pred kojom je odlučujući meč za medalju u konkurenciji U21. Nada postoji i u igri parova gde Jevtović i Pete, odnosno Luplesku i Šurjan, igraju osminu finala.

Odličje na korak od Sabine (foto: flickr / ITTF)

Svi ostali reprezentativci Srbije okončali su nastup u Kovilovu.

Muškarci pojedinačno

Marko Jevtović i Dimitrije Levajac zaustavljeni su u rundi od 64 muške glavne table. Bolji od iskusnog Jevtovića nakon maratonskog meča u sedam setova bio je Japanac Juta Tanaka, dok je Robin Devos iz Belgije bio prevelik zalogaj za još uvek aktivnog juniora Levajca (4:1).

Žolt Pete otišao je korak dalje jer je bez mnogo poteškoća nadigrao Kanađanina Hazina (4:1). Usledio je okršaj sa prvim nosiocem turnira, Fegerom iz Austrije, protiv kog je srpski igrač propustio veliku šansu za iznenađenjem. Žolt je pri vodstvu od 3:1 u setovima imao prednost od 6:2, ali nije uspeo da to pretvori u pobedu, pa je Austrijanac slavio sa 4:3.

Dramatičan susret ipak pripao Fegeru (foto: screenshot / tv.ittf.com)
Žene pojedinačno

I ako se čak sedam igračica Srbije izborilo za glavni žreb, ni jedna nije uspela da se domogne osmine finala.

Na prvom koraku zastale su Tijana Jokić, od koje je bila bolja Ce Ving Mak iz Hong Konga (4:2), Aneta Maksuti koja nije imala snage za Ksiang Li iz Italije (4:2), kao i Monika Knežević koja je pružila sjajnu partiju, ali ipak doživela tesan poraz u sedmom setu od Francuskinje Zarif.

Stepenik više otišle su Dragana Vignjević, Andrea Todorović, Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan, čija odlična igra u fazi od 64 nije bila dovoljna da prebrode i šesnaestinu finala.

Vignjevićevu je eliminisala Leuliet iz Francuske sa 4:2, istim rezultatom Ksiang Li dobila je Sabinu Šurjan, a na sličan način završila je i Andrea Todorović koja nije imala rešenje za Mađaricu Madaraš (4:2). Nepremostiva prepreka za Izabelu Lupulesku bila je Zarif iz Francuske koja je slavila maksimalnim rezultatom.

U kategoriji U21 bolji od Alekse Gaceva bio je Hazin iz Kanade sa 3:1, a Levajca je nadigrao Hohmajer iz Nemačke (3:0). Tijana Jokić od iste igračice izgubila je i u ovoj konkurenciji (3:1 za Ce Ving Mak iz Hong Konga).

Šurjan i dublovi jedina nada

Sabina Šurjan u konkurenciji U21 od 9:30 na stolu broj 1 igra za medalju protiv Marije Malanine iz Rusije. Kada je reč o dublu, za četvrtfinale od 10:50 Lupulesku i Šurjan sastaće se sa Italijankama Kolantoni i Li (sto broj 1), dok će Jevtović i Pete protiv Rolanda i De Nodresta iz Francuske imati isti zadatak, od 11:30 na stolu broj 2.

Za sva tri meča obezbeđen je uživo prenos.

Raspored, rezultati i ostala dokumenta

Raspored 4. dana (4. maj)
Glavni žreb
Rezultati kvalifikacija
Generalni raspored (glavni žreb)

Uživo prenos (stolovi 1 i 2)
Snimci mečeva

Napiši komentar...