KOVILOVO: Jevtović i Pete vicešampioni, Portugalci jači u finalu

Marko Jevtović i Žolt Pete osvojili su vicešampionsku titulu na Serbian openu u Kovilovu jer su u finalu poraženi od Karvalja i Geralda iz Portugala sa 3:0 (11:5, 11:3, 13:11). Lupulesku i Šurjan takođe na pobedničkom postolju.

Srebro za dugogodišnje dubl partnere (foto: flickr / ITTF)

Fantastičan rezultat ostvarili su srpski reprezentativci Marko Jevtović i Žolt Pete na prvom ITTF turniru u Srbiji posle 12 godina.

Portugalski dvojac Karvaljo/Geraldo zasluženo je odneo titulu iz Kovilova jer je, kao i tokom čitavog turnira, i u finalu prikazao izuzetno dobru igru. Srpski dubl nije imao rešenje za igru rivala u prva dva seta, kada su Karvaljo i Geraldo bili očigledno kvalitetniji. Ipak, prilika za smanjenjem rezultata na 2:1 ukazala se u trećem setu kada se igralo na razliku, ali su i u tom delu Portugalci pokazali za nijansu više.

Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan osvojile su bronzanu medalju pošto su bolje od njih u polufinalu bile Mađarice Madaraš i Pergel sa 3:1.

Pol Drinkhol slavio je u muškoj pojedinačnoj konkurenciji jer je u finalu dobio Salifua iz Francuske sa 4:2. Kada je reč o ženskoj konkurenciji, ulogu favorita opravdala je Hina Hajata iz Japana koja je sa 4:1 bila bolja od Vai Jam Mini So iz Hong Konga.

Ving i So iz Hong Konga šampionke su u igri parova kod žena. Njih dve savladale su Madaraš i Pergel iz Mađarske u odlučujućem setu.

U konkurenciji U21 titula kod muškaraca pripala je Francuzu De Nodrestu koji je u finalu nadigrao sunarodnika Remberta maksimalnim rezultatom. Kod žena, najbolja do 21 godine je Malanina iz Rusije koja je nadigrala Mak iz Hong Konga sa 3:0.

Snimci finala

Muškarci pojedinačno: Drinkhol – Salifu
Žene pojedinačno: Hajata – So
Muškarci dubl: Jevtović/Žolt – Karvaljo/Geraldo
Žene dubl: Ving/So – Madaraš/Pergel
U21 muškarci: De Nodrest – Rembert
U21 žene: Malanina – Mak

Napiši komentar...