Slovenia Open: Medalja bila blizu, dva četvrtfinala za Srbiju

Najuspešniji u slovenačkom Otočecu na upravo završenom čelendžeru bili su Tijana Jokić, Žolt Pete i Dimitrije Levajac. Njih troje igrali su za medalju i toj fazi su zaustavljeni. Ipak, ostaje dobar utisak ovog rezultata s obzirom na jaku konkurenciju iz Azije.

Odličan turnir iza mlade srpske igračice (foto: flickr / ITTF)

U mečevima za pobedničko postolje sprski predstavnici imali su odlične rivale koji su ih zaustavili na putu do medalje.

Sjajna serija Jokićeve

Najprijatnije je iznenadila Tijana Jokić koja je u U21 konkureniciji zabeležila tri jako vredne pobede na putu do četvrtfinala. Prvo je sa 3:1 nadigrala Adinu Diakonu iz Rumunije, rekorderku po broju evropskih titula u juniorskoj konkurenciji. Sledeća je ”pala” Francuskinja Mari Migo sa ekspresnih 3:0, a prolaz među osam najboljih Jokićeva je obezbedila savladavši Anu Garsiju iz Španije (3:1).

Fantastičnu seriju prekinula je Ce Ving Mak iz Hong Konga koja je nad Tijanom slavila sa 3:1.

Nastup u U21 imala je i Dragana Vignjević koja je voljom žreba već u rundi od 64 morala na megdan Ju Čin Cai iz Kineskog Tajpeha, koja je za srpsku igračicu bila prejaka (3:0).

Brazilci jači u dublu

Žolt Pete i Dimitrije Levajac zaustavljeni su u meču za medalju u muškom dublu gde je brazilski par Cuboi/Jouti bio bolji u tri seta. Za četvrtfinale srpski par eliminisao je Afanadora i Gonzalesa iz Portorika posle borbe u pet setova.

Od ostalih takmičara iz Srbije koji su obezbedili glavni žreb, Andrea Torodović je kod seniorki igrala šesnaestinu finala gde je poražena od Jui Hamamoto, igračice Austrije. Kolo ranije takmičenje u istoj konkurenciji završila je Dragana Vignjević jer je bolja od nje bila Miju Kihara iz Japana.

Nikola Marinković je u U21 stigao do osmine finala i izgubio od Rolanda iz Francuske sa 3:0, a Aleksa Gacev i Dimitrije Levajac zaustavljeni su u rundi od 32, Gacev od strane Manolea iz Rumunije sa 3:2, a Levajca je nadigrao Hribar iz Slovenije (3:1).

Snimci mečeva
Kompletni rezultati

Napiši komentar...