EP ZA MLADE: Osmina finala maksimum u ekipnom delu

Juniorska i kadetska reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupaju na Evropskom prvenstvu za mlade u Ostravi. Srpski predstavnici nisu mogli dalje od osmine finala u ekipnom delu.

Dimitrije Levajac (foto: flickr / ITTF)

Plasmanom u 16 najboljih juniori i juniorke našli su se u najboljem društvu ovogodišnjeg šampionata Evrope. Ipak, dalje od osmine finala nisu mogli. S druge strane, kadetima i kadetkinjama malo je nedostajalo da izbore mesto u 16 ekipa na starom kontinentu, pa će svoju šansu tražiti u razigravanju za 17. mesto.

Pojedinačni deo turnira počinje u petak 12. jula kada će nastupati svi srpski takmičari.

Juniori

Teško su srpski juniori izašli na kraj sa rivalima u grupnoj fazi. Sjajna Švedska i Belgija dobile su našu selekciju sa 3:0, odnosno, 3:1, dok je jedinu pobedu u grupi Srbija ostvarila nad Grčkom sa ubedljivih 3:0.

Direktan okršaj za osminu finala Srbija je imala sa Mađarskom i rešila ga u svoju korist sa 3:1. Usledila je osmina finala sa Francuzima gde naši juniori nisu uspeli da izvuku više od časnog poraza od 3:0.

Juniorima sledi razigravanje za plasman od 9. do 16. mesta a prvi rival u toj fazi biće im Portugal (sreda od 13:20).

Juniorke
Reka Bezeg (foto: flickr / ITTF)

Na identičan način poput juniora turnir je prolazio i za srpske juniorke. Treća pozicija u grupi nakon pobede nad Belorusijom od 3:2 i poraza od Rusije (3:1) i Francuske (3:0). Posle plej-ofa i pobede nad Slovačkom od 3:0, juniorke su izborile osminu finala.

U borbi za četvrtfinale rival je bila Slovenija koja je slavila sa 3:1 i Srbiju poslala u razigravanje za 9-16, gde će od u sredu od 11:10 odmeriti snage sa Norveškom.

Kadeti

Izvrsna igra kadeta u grupnoj fazi donela im je prvo mesto ispred favorizovane Engleske koju su nadigrali sa 3:2. Još dve rutinske pobede zabeležili su protiv Škotske i Slovenije sa po 3:0.

Usledio je plej-of za osminu finala u kome su Italijani bili prejaki rivali i slavili sa 3:0.

Kadetima preostaje borba za 17. mesto gde su već nadigrali Švajcarsku sa 3:2, a očekuje ih i duel sa Danskom (sreda, 13:20).

Kadetkinje
Katarina Gvozdenović (foto: flickr / ITTF)

Voljom žreba srpske kadetkinje smeštene su u tešku grupu sa Rumunijom, Mađarskom i Italijom. Sve tri reprezentacije nadigrale su tim Srbije (3:1, 3:1, 3:0), ali je nada za osminom finala uprkos takvim rezultatima postojala. Bilo je potrebno savladati Slovačku u plej-ofu, što se nije desilo (0:3), i to je Srbiju poslalo u borbu za 17. mesto.

Ostvarena je prva pobeda u toj fazi nad Engleskom sa 3:1, dok će sledeći protivnik biti Portugal (sreda, 15:20).

Detaljni rezultati

Napiši komentar...