Medalja izostala: Završeno Evropsko prvenstvo za mlade

Muška i ženska reprezentacija u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji završile su učešće na Evropskom šampionatu mladih u Ostravi bez odličja.

Dimitrije Levajac (foto: ETTU / flickr)

Juniori

Najbliži podijumu bio je Dimitrije Levajac koji je u borbi za četvrtfinale poražen od Leva Kacmana iz Rusije sa 4:1. U istoj konkurenciji dalje od runde od 128 nisu uspeli da se plasiraju Akoš Benke, Nemanja Đilas i Ognjen Stošić, dok je Jovan Jockov takmičenje završio u kvalifikacionoj rundi za glavnu tablu.

U konkurenciji parova svi juniori zastali su u rundi od 64, a nastupali su Dimitrije Levajac i Nemanja Đilas, Akoš Benke i Jovan Jockov, kao i Ognjen Stošić sa Sirajem iz Engleske.

Nemanja Đilas (foto: ETTU / flickr)

Kada je reč o juniorkama, među 32 plasirala se Anđela Menger kojoj je osmina finala izmakla nakon poraza od Ise Cok iz Francuske sa 4:0. Do runde od 64 stigla je Radmila Tominjak, a kolo ranije takmičenje je završila Reka Bezeg.

Anđela Menger u igri parova sa Litvankom Melakiaite imala je dobru priliku da uđe u osminu finala, ali su iz neizvesne završnice kao pobednice izašle rivalke iz Belgije, Bernar i Duviver (3:2). Ista faza bila je kobna i za Tominjak/Bezeg koje su poražene od Plaian i Mitrofan iz Rumunije sa 3:0.

Takmičenje u mešovitim parovima za srpske igrače završeno je u rundi od 64, a taj rezultat ostvarili su Levajac i Menger, Đilas i Bezeg, Jockov i Tominjak, dok su Benke i Musajeva iz Letonije eliminisani kolo ranije.

Kadeti

Runda od 64 bila je maksimum za Đorđa Petrovića i Dušana Vezmara u pojedinačnoj konkurenciji. Korak dalje otišli su u igri parova, ali im je osmina finala izostala nakon okršaja sa Almorom i Šušanom iz Izraela (3:1).

Katarina Gvozdenović (foto: ETTU / flickr)

Bez značajnog plasmana ostale su i kadetkinje Katarina Gvozdenović i Tamara Turkonje koje su pojedinačno eliminisane u rundi od 128. Nastup u dublu okončale su u rundi od 64.

Već na prvoj prepreci u mešovitom dublu eliminisani su srpski kadeti. Nastupali su Petrović/Gvozdenović i Vezmar/Turkonje.

Detaljni rezultati

One thought on “Medalja izostala: Završeno Evropsko prvenstvo za mlade

  • 17.07.2019. at 07:30
    Permalink

    I verovatno u dalekoj buducnosti necemo osvojiti nista jer smo sami kao organizacija uticali da se to desi

    Reply

Napiši komentar...