Četiri medalje za Srbiju: Borislava Perić Ranković odbranila titulu na EP

Borislava Perić Ranković odbranila je titulu šampiona Evrope u klasi 4-5 na Evropskom prvenstvu stonotenisera sa invaliditetom koje se igra u švedskom Helsingborgu. Rankovićeva je do novog zlata došla nakon pobede nad klupskom drugaricom iz novosadskog Spina, Nadom Matić, rezultatom 3:2 (11:8, 6:11, 10:12, 11:7, 11:9). Mitar Palikuća i Ana Prvulović osvojili su po srebro.

foto: Ilija Đurašinović

Srpske stonoteniserke prethodno su maksimalnim rezultatima ostvarile plasman u finale. Borislava je u polufinalu bila bolja od Šveđanke Lundbek a Nada protiv Mikalašek iz Nemačke.

Medalju je osvojila i Ana Prvulović u klasi 2 koja je napravila podvig i stigla do srebrnog odličja.

foto: Ilija Đurašinović
Srebro za Mitra Palikuću

Posle tri bronze na šampionatima Evrope, Palikuća je uspeo da napravi iskorak i uđe u finale.

U klasi 5 vicešampionsku titulu osvojio je Mitar Palikuća koji je u borbi za zlato odmerio snage sa Bausom iz Nemačke. Nažalost, prethodno odigrani meč u polufinalu i pobeda nad Urhaugom iz Norveške, prvim reketom sveta, iscrpeo je srpskog reprezentativca koji u finalu nije uspeo da se izbori sa sjajnim nemačkim igračem.

foto: Ilija Đurašinović

Na ovom šampionatu učestvuje 13-oro takmičara iz Srbije. Danas počinje ekipni deo turnira, na kome Srbija ima četiri prijavljene ekipe: tri u muškoj i jednu u konkurenciji dama.

Zlato i srebro i u ekipnom delu

U klasi 4-5 ženska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju i tako odbranila titulu šampiona Evrope. Za zlano odličje srpske reprezentativke savladale su domaćina Švedsku. S druge strane, muškarcima je pripala srebrna medalja u klasi 1-2 jer su u finalu poraženi od Francuske sa 2:0.

Detaljne informacije

Napiši komentar...