Jaka konkurencija: Juniori bez medalje u Zrenjaninu

Posle drugog dana takmičenja na Serbian Openu u Zrenjaninu poznati su pobednici juniorskih kategorija u pojedinačnoj i dubl konkurenciji. Srpski reprezentativci nisu uspeli da dođu do medalje, a najbliže tome bile su juniorke Radmila Tominjak i Reka Bezeg.

Perspektivni srpski junior Jovan Jockov (foto: ITTF / flickr)

Izuzetna konkurencija u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani jedan je od glavnih razloga zašto na spisku osvajača medalja nema domaćih stonotenisera.

Najbliže podijumu bile su Tominjak i Bezeg koje su u igri parova zaustavljene u četvrtfinalu od ruskog para Abramian/Tentser.  U istoj konkurenciji od srpskih juniorki dalje od runde od 32 nisu se plasirale Banjac i Stevanović, Kozarski i Sladeček, kao i par Glišin/Tamaš.

Najbolji od predstavnika Srbije u juniorskom dublu bili su Jovan Jockov i Akoš Benke čiji je pohod ka medalji završen u osmini finala. Među 32 dubla našli su se Pavlović/Puhača, Jovičić/Tasovac, dok su kolo ranije takmičenje završili Petrović/Vezmar i Janković/Sejmjanović.

U pojedinačnoj konkurenciji od srpskih juniora najbolji je bio Đorđe Petrović plasmanom u šesnaestinu finala, a u rundi od 64 eliminisani su Jovan Jockov, Đorđe Pavlović, Akoš Benke i Mladen Puhača.

Kod juniorki, maksimum Reke Bezeg bila je osmina finala, dalje od šesnaestine finala nije uspela da se plasira Radmila Tominjak, dok je Katarina Banjac zastala u rundi od 64.

Turnir u Zrenjaninu okupio je preko 200 takmičara iz 35 zemalja, dok pod zastavom Srbije nastupa njih 36-oro. Trećeg dana takmičenja, u četvrtak 26. septembra, igraju se ekipne utakmice u obe konkurencije. Petak i subota rezervisani su za takmičenje kadeta i kadetkinja u singlu i dublu.

Rezultate ostalih repzetentativaca Srbije koji se nisu plasirali na glavnu tablu pronađite u pratećim linkovima ispod.

Detaljni rezultati, grupe i raspored
Galerija (prvi dan)

Napiši komentar...