Mladi otvorili sezonu: Održan Memorijal Sabo Ištvan u Čoki

Takmičarska sezona u Srbiji zvanično je počela pošto je u Čoki održan prvi bodovni turnir za mlađe kategorije. Nastupali su mlađi kadeti i juniori koji su upisali prve bodove.

Najbolji mlađi kadeti na turniru.

Prvog dana takmičenja, u subotu 30. avgusta, igrali su mlađi kadeti i mlađe kadetkinje.

Ulogu favorita kod dečaka opravdao je Vanja Stefanović iz beogradskog Sparka koji je osvojio titulu, dok je srebro pripalo Urošu Ninkoviću iz STAK-a. Na deobi trećeg mesta našli su se Stefan Radonjić iz vršačkog Milenijuma i Borislav Rajić iz Novog Sada.

Kod mlađih kadetkinja zlato je završilo kod Jelene Bajić iz Obilić-Aleve koja je u finalu porazila Bianku Bertu iz STK Čarnojević. Ema Lenđel (Senta), i Alesia Turkonje (Rapid) osvojile su po bronzu.

Drugog dana turnira, 1. septembra, u ringovima su bili juniori i juniorke.

Osvajači medalja kod juniora.

Tu je nepobediv bio Jovan Jockov koji se okitio šampionskom titulom, a u borbi za zlato savladao je igrača Ade, Benke Akoša. Na podijumu za treće mesto našli su se Dušan Vezmar (Milleniumm) i Branislav Smiljković (Napad), dvojica stonotenisera čija je juniorska karijera tek na početku.

Radmila Tominjak iz STK Novi Sad, favorit broj jedan kod juniorki, opravdala je tu ulogu. Tominjak je za titulu na otvaranju sezone u finalu bila bolja od Tamare Turkonje iz STK Rapid. Poraze u polufinalu doživele su Reka Bezeg (Unirea) i Ana Stevanović (Spark) te im je pripala po bronza.

Detaljni rezultati

Napiši komentar...