Novi Sad saznao ime protivnika u Kupu Evrope

Stonoteniserke Novog Sada saznale su ime protivnika u osmini finala Kupa Evrope. Nakon žreba održanog u sedištu ETTU u Luksemburgu, naš šampion, kao nosilac treće runde izvukao je španski Linares iz Andaluzije. Novi Sad je do sada igrao protiv španskih timova. Pre dve godine takođe u osmini finala kada je eliminisan od Gribau Vika, a iste godine u takmičenju po grupama pošto je tesno poražen od Arteala.

Evropski izazov pred igračicama Novog Sada! (foto: STK Novi Sad)

Poslednjih godina nikako da izbegnemo Špance. Naravno, to ne znači da nemamo šansi. Naprotiv, smatram da smo sada mnogo iskusniji. Uostalom u ekipi imamo Ruskinju Zoju Novikovu koja već deset godina igra zapaženu ulogu u evropskim kupovima. Takođe, sada su iskusnije Izabela Lupulesku i Tijana Jokić, a tu je i juniorka Radmila Tominjak koja će prvi put osetiti čar igranja u Evropi. Nesumnjivo biće to još jedan praznik stonog tenisa na SPENS-u – kaže predsednik kluba Dan Fracile.

Šampion Srbije, prvog vikenda novembra, biće domaćin u prvom meču protiv Linaresa, dok je revanš sedam dana kasnije u Španiji. Pobednik će se u narednoj rundi sastati sa boljim iz duela francuskog Kuevilija i rumunske Dumbrovice.

Trener Novosađanki Slobodan Stojanov prokomentarisao je španskog rivala i govorio o šansama Novog Sada u ovogodišnjem izdanju ETTU Kupa.

Protiv Linaresa očekujem pobedu u dvomeču, znamo njihov sastav, iskusne igračice kao što su rumunka Maria Istrate i Poljakinja Klaudia Kusinski su okonsica njihovog tima. Ne znam da li smo favoriti, mislim da su ekipe izjednačenog kvaliteta ali da ćemo uspeti da izborimo pobedu u Novom Sadu pa bi u revanšu bilo malo lakše napraviti strategiju. Uglavnom, cilj je plasman u naredno kolo, samo učešće nije uspeh iako smo prvi put zahvaljujući rejtingu igračica odmah u eliminacionoj fazi i nismo igrali grupe – rekao je Stojanov.

Napiši komentar...