Staniću potvrđeno poverenje većine klubova u APV

U Media centru novosadskog SPENS-a održana je redovna sednica Skupštine Stonoteniskog saveza Vojvodine. Ta sednica je prema dnevnom redu imala svečarski ambijent s obzirom na to da su se, tradicionalno, pred početak sezone dodeljivali pehari najuspešnijim ekipama u ligama pod ingerencijom STSV, uz proglašenje najboljih trenera – dobitnika nagrada ”Nađ Friđeš” i ”Ilona Kiralj”.

60 delegata prisustvovalo Skupštini

Međutim, ispostavilo se da je opozicija predsednika Milana Stanića imala nameru da kroz javnu raspravu izloži argumente koji, prema njihovom mišljenju, govore o lošem radu i funkcionisanju stonoteniskog saveza Vojvodine.

U tom smislu je najvičniji bio nekadašnji predsednik Vladimir Šiška, koji je bio na čelu STSV-a skoro deceniju, a koji je, prema našim izvorima, član organa Uprave osam novosadskih klubova. Šiškini klubovi, uz još šest drugih, nisu bili za usvajanje Izveštaja o radu predsednika STSV. Tačnije, 46 delegata glasalo je za, 11 je bilo uzdržano, a 3 protiv, zbog čega je evidentno da Stanić i dalje uživa veliku podršku najveće većine klubova u Pokrajini.

Šiška je najviše prigovarao Staniću zbog njegovog ignorisanja na izrečenu suspenziju Disciplinskog sudije Stonoteniskog saveza Srbije o zabrani vršenja funkcije u stonom tenisu u periodu od godinu dana. Stanić je obrazložio da se takva zabrana može odnositi samo na organe unutar STSS, ali ne i STSV koji je drugi pravni subjekt, uz opasku da će o toj, prema Stanićevom mišljenju, nezakonitoj Odluci, dalje rešavati sud.

Tenzije između Stanića i Šiške ne jenjavaju

Takođe, izdvajamo i obraćanje predsednika STK Obilić-Aleva čija se dopuna dnevnog reda odnosila na suspenziju MUP-a Republike Srbije za sportski objekat, stonotenisku salu u Novom Kneževcu. Dragoslav Vignjević je upoznao stonoteniske klubove sa poteškoćama u otklanjanju nedostataka, što prema njegovom mišljenju, poseduju i stonoteniske sale skoro svih ostalih klubova u AP Vojvodini.

Inače, nagrada za najbolji rad sa kadetima u prethodnoj godini, prema predlogu stručne komisije STSV, pripala je Branislavu Đanu iz Vršca, a kod kadetkinja Đuli Terek iz Malog Iđoša koji su, osim plakete i priznanja, dobili i novčanu nagradu u iznosu od po 25.000 dinara.