DUPLA TITULA: Još jedan zavidan rezultat za Srbiju

Sjajan rezultat srpskih stonoteniserki! Na otvorenom prvenstvu Makedonije juniorke Tominjak i Bezeg došle su do dva zlata i jednog srebra, dok je kadetkinja Gvozdenović osvojila bronzu.

Idu im od ruke međunarodni nastupi (Tominjak, Bezeg, Gvozdenović i selektor Toađer).

Iza reprezentacije Srbije je još jedan uspešan međunarodni nastup. Nakon Slovenije gde su srpske igračice osvojile četiri medalje, do istog broja došle su i u Skoplju, ali makedonske medalje imaju jači sjaj s obzirom da su dve zlatne.

Prvo su u ekipnoj konkurenciji juniorke Radmila Tominjak i Reka Bezeg osvojile srebro jer su u finalu poražene od Rumunije sa 3:0. Da mogu da se nose sa jako kvalitetnim Rumunkama naše igračice pokazale su u grupnoj fazi kada su ih savladale sa 3:2.

Takođe, u ekipnom delu, Katarina Gvozdenović zajedno sa Monikom Sinkarovom iz Slovačke došla je do bronze. Njih dve nisu mogle da prebrode Rumuniju u polufinalu (0:3).

Srpsko finale u singlu

Propuštenu priliku da ekipno dođu do titule, Tominjak i Bezeg nadoknadile su pojedinačno gde su se obe plasirale u finale. U nadmetanju za zlato bolja je bila Tominjak posle sedam setova.

Malo je nedostajalo i muškarcima da se domognu medalje. Đorđe Petrović imao je čak tri prilike za medalju, ali ga sreća nije poslužila ni u jednom četvrtfinalnom meču. Jockov je takođe imao šansu u juniorskom četvrtfinalu parova, kao i Katarina Gvozdenović kod kadetkinja pojedinačno.

Detaljni rezultati

2 thoughts on “DUPLA TITULA: Još jedan zavidan rezultat za Srbiju

 • 14.10.2019. at 13:52
  Permalink

  A peta medalja, zlato u dublu za Bezeg/Tominjak?!

  Reply
 • 15.10.2019. at 00:08
  Permalink

  Ne samo da su medalje jaceg sjaja nego je bila jedna vise nego u Sloveniji.

  Srebro u timskom (Bezeg i Tominjak)
  Bronza u timskom (Gvozdenovic)
  Zlato u singlu (Tominjak)
  Srebro u singlu (Bezeg)
  Zlato u dublu (Bezeg/Tominjak)

  Dakle, pet medalja (2x zlato, 2x srebro, 1 bronza).

  Reply

Napiši komentar...