Evropski spektakl: Novi Sad protiv Linaresa u ETTU Kupu

U nedelju 3. novembra od 19 časova u Novom Sadu biće održan stonoteniski evropski spektakl pošto će četvorostruke šampionke Srbije, stonoteniserke Novog Sada, u okviru prvog meča osmine finala Kupa Evrope dočekati španski Linares iz Andaluzije. Taj meč će biti odigran u velikoj dvorani SPENS-a čime će se po prvi put odigrati neki ekipni stonoteniski susret još od Svetskog prvenstva 1981. godine za čije potrebe je taj objekat i izgrađen.

Evropski izazov pred igračicama Novog Sada! (foto: STK Novi Sad)

To je kuriozitet jer ćemo se podsetiti na vreme kada je stoni tenis bio jedan od najpopularnijih, ali i trofejnijih sportova kod nas. Sada se polako ponovo budi, a mi iz stonoteniskog kluba Novi Sad pokušavamo da na razne načine utičemo na to. Naravno velika dvorana je prevelika za jedan stonoteniski susret pa će borilište za igru biti pomereno do južne strane velike dvorane, okrenuto prema istočnoj tribini koja će biti jedina u upotrebi za gledaoce – kaže predsednik kluba Dan Fracile.

Predviđeni deo istočne tribine ima 1.450 mesta, uz VIP sektor koji će biti na parteru. Ulazak u veliku dvoranu je na ulazu “Istok” kod teretane “Flex” preko puta novosadskog Suda, a za VIP zvanice u prolazu kod “Kafemata” na prizemlju.

Podsetimo, stonoteniserke Novog Sada, koje su četvorostruke prvakinje Srbije u poslednjih šest sezona u Super ligi, najveći evropski uspeh napravile su pre tri godine kada su dospele do četvrtfinala, a samo poen ih je delio od završnog turnira.

Pokušaćemo da ponovimo taj uspeh. Sigurno neće biti lako jer pred nama je odličan španski tim koga predvodi dugogodišnja rumunska reprezentativka Istrate, uz iskusnu Poljakinju Kuzinsku. S druge strane mi smo nažalost oslabljeni jer ćemo igrati bez prve igračice Ruskinje Zoje Novikove za koju smo definitivno odlučili da preskoči ovaj evropski meč kako bi povredu sanirala za drugi deo sezone. Umesto nje uskočiće 16-godišnja naša juniorska reprezentativka Radmila Tominjak koja će imati evropski debi. Uz standardne naše seniorske reprezentativke, Izabelu Lupulesku i Tijanu Jokić, koje su u solidnoj formi usled dobrih nastupa na Svetskim kupovima, smatram da se ravnopravno možemo nositi sa iskusnijim španskim timom – kaže trener Slobodan Stojanov.

Iz stonoteniskog kluba Novi Sad kažu da su pripremili posebno iznenađenje za najmlađe posetioce. Naime, za sve članove mlađih kategorija stonoteniskih klubova u Srbiji, a koji se organizovano pojave na utakmici, biće podeljeni stonoteniski dresovi na kojima je istaknut grb Srbije, uz univerzalni stonoteniski natpis koji je trenutno popularan širom stonoteniskog sveta I LOVE TABLE TENNIS!

Uvertira pred nedeljni evropski meč Novi Sad – Linares je utakmica 5. kola Superlige Srbije za žene pošto će Novi Sad, dan ranije, na istom mestu u velikoj dvorani SPENS-a, takođe od 19 časova, dočekati Vršac.

Napiši komentar...