Održan Trofej Beograda: Jak turnir sa skoro 300 takmičara

Zemun je proteklog vikenda bio domaćin Trofeja Beograda 2019, bodovnog turnira A klase za sve mlađe kategorije koji je okupio gotovo 300 učesnika.

Osvajači medalja u svim kategorijama (foto: stss.rs)

Prvi put u sezoni na jednom mestu našli su se mladi igrači svih kategorija, što je ovogodišnjem Trofeju Beograda donelo status jednog od najjačih u Srbiji, odmah iza novosadskog Novogodišnjeg turnira.

Prve bodove upisali su kadeti, a impresivan u toj konkurenciji bio je Oros Andraš iz Temerina kome je pripala titula. Drugi je bio Dušan Pavlović iz STAK-a, dok su po bronzu osvojili Bogdan Ilić iz Banata i Petar Vidić iz negotinskog Hajduk Veljka.

Među kadetkinjama naslov najbolje odnela je Katarina Gvozdenović, članica Domboša. Do trofeja je stigla pobedom nad Elizavetom Bobrovskajom iz Novog Sada, a medalje za treće mesto podelile su Minja Vladimirov iz Crvene zvezde i Dušica Todorović iz Barajeva.

Drugi juniorski trofej u nizu otišao je u ruke Jovana Jockova, igrača Novog Sada, koji je u reprizi finala prvog bodovnog turnira ponovo nadigrao igrača Ade, Akoša Benkea. Treći su Dušan Vezmar i Đorđe Petrović, igrači Milleniumma iz Vršca, odnosno, niškog Železničara.

Titula kod juniorki pripala je Reki Bezeg, stonoteniserki Banata, druga je Radmila Tominjak iz Novog Sada, a na deobi trećeg mesta našle su se Dora Veđelek (Domboš) i Tamara Turkonje (Rapid).

Domaći teren prijao je Urošu Ninkoviću iz beogradskog STAK-a koji je odneo zlato kod mlađih kadeta. Za prvo mesto savladao je Borislava Rajića iz Novog Sada, koji je morao da se zadovolji vicešampionskom titulom. Do polufinala i bronze stigli su Jakša Krivokapić (Herceg Novi) i Stefan Radonjić (Milleniumm Vršac).

Najbolja mlađa kadetkinja na Trofeju Beograda je Minja Vladimirov iz redova Crvene zvezde. Srebro je završilo oko vrata Jane Havele iz Kovačice, a treće mesto osvojile su Teodora Miul (Rapid) i Bianka Berta (Čarnojević).

Detaljni rezultati
Kalendar takmičenja

Napiši komentar...