Uspešan pro-tur: Četiri medalje za Srbiju u Sloveniji

Stonoteniserke Srbije u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji osvojile su četiri medalje na otvorenom prvenstvu Slovenije, jedno zlato i tri bronze.

Još jedan zavidan rezultat na pro-turu.

Titulu u slovenačkom Otočecu u igri parova osvojile su srpske juniorke Radmila Tominjak i Reka Bezeg, dok su vicešampionke u toj konkurenciji Ianau iz Rumunije i Hristova iz Bugarske.

Borbu za finale u pojedinačnoj konkurenciji vodila je Radmila Tominjak sa domaćom igračicom Katarinom Strazar, ali je posle šest napornih setova morala da čestita protivnici i tako se zadovolji bronzanom medaljom.

U ekipnoj konkurenciji juniorki Tominjak i Bezeg imale su saigračicu iz Bugarske, Kalinu Hristovu. Njih tri domogle su se polufinala gde ih je nakon velike borbe eliminisala Slovenija sa 3:2, pa im je pripala bronza.

Srpska kadetkinja Katarina Gvozdenović u timu sa Dorom Ćosić iz BiH takođe je osvojila medalju za treće mesto. Rival u polufinalu bio im je znatno kvalitetniji Kineski Tajpeh protiv kog su imale svojih šansi, ali ih nisu iskoristile (0:3).

Selektor Daniel Toađer za naš portal imao je da izjavi sledeće:

Tominjak i Bezeg su iz kadetske konkurencije izašle sa ekipnim i dubl medaljama tako da su već tada pokazale jedan dobar kvalitet. One su sad druga godina u juniorskoj konkurenciji i polako se od njih očekuju ovakvi rezultati, tako da sam se potajno nadao medalji u Sloveniji. Mislim da Tominjak i Bezeg imaju kvalitet i da uz ozbiljan planski rad mogu biti dostojna zamena odlične generacije Lupulesku, Šurjan, Jokić i Vignjević. Takođe bih istakao i mladu Katarinu Gvozdenović koja pokazuje dobru igru na međunarodnoj sceni i koja je na ovom turniru uspela da se domogne medalje u kadetskoj konkurenciji sa Dorom Ćosić iz BiH.

Detaljni rezultati

Napiši komentar...