Seniori upisali bodove: Popović i Knežević šampioni u Smederevu

Deseti po redu Memorijal Voja Vakulović održan je u nedelju 24. novembra u Smederevu. Ovaj bodovni seniorski turnir okupio je svega 45 takmičara, od čega samo 10 u ženskoj konkurenciji.

Značajni bodovi za Popovića, Halasa, Kostadinovića i Strugarevića

Činjenica da na seniorskom turniru u Srbiji ukupno ima manje od 50 takmičara više i ne iznenađuje. Ipak, i pored ne toliko jake konkurencije, borba za visok plasman na drugom bodovnom turniru sezone bila je i te kako dramatična.

Naslov najboljeg kod muškaraca pripao je Marku Popoviću iz zrenjaninskog Stenesa koji je posle duge borbe u pet setova u finalu nadigrao Kristiana Halasa, igrača Spartak Infostuda iz Subotice. (10:12, 11:7, 11:4, 5:11, 11:8)

Prepreke u polufinalu nisu uspeli da prebrode Stefan Kostadinović, takođe iz Subotice, i Nikola Strugarević iz redova beogradskih crveno-belih, pa im je pripala po bronza.

Sjajan niz na bodovnim turnirima ove sezone kod žena nastavila je Monika Knežević. Igračica niškog Josip Kolumba, posle osvajanja Subotice u oktobru, riznici trofeja pridodala je i Smederevo, a sada je bila bolja od saigračice Anđele Menger. (11:6, 8:11, 11:7, 11:9)

Čak tri od četiri medalje kod žena otišle su u Niš, jer je Ivana Vejnović takođe završila na pobedničkom postolju. Ona, kao i Aneta Maksuti iz novosadske Panonije, bile su bronzane.

Majstorović diskvalifikovan, pa otvorio dušu

Jedan od favorita u muškoj konkurenciji, član srpskog šampiona Banata, Ilija Majstorović, u osmini finala doživeo je diskvalifikaciju od strane vrhovnog sudije Tanje Vakulović. U nastavku pročitajte objavu koju je Zrenjaninac podelio na Fejsbuku povodom dešavanja u Smederevu.

foto: screenshot / Fejsbuk
Detaljni rezultati

Napiši komentar...