Štrajk Lufthanze napravio veliki problem šampionkama Srbije

Stonoteniski klub Novi Sad umalo je izbegao novčanu kaznu od najmanje 5.000 evra i suspenziju Evropske stonoteniske Unije.

Prvi meč u Spensu između Linaresa (levo) i Novog Sada (desno). (foto: A. Slama)

Usled štrajka avio kompanije Lufthanza, stonoteniserke Novog Sada na revanš meč osmine finala Kupa Evrope protiv Linaresa u Španiji krenule su sa 18 sati zakašnjenja. Pri tome, umesto preko Franfurta, putovaće sa presedanjem u Moskvi gde će noć provesti na aerodromu, a potom tek u petak oko podneva bi trebalo da slete u Madrid. Odatle ih očekuje još pet sati vožnje do Linaresa u Andaluziji gde se igra meč protiv ekipe Linares koju su pet dana ranije savladale u Novom Sadu sa 3:1.

– Na aerodromu Nikola Tesla, iako smo imali čekirane karte, dočekalo nas je neprijatno iznenađenje. Otkazan je kako naš let za Madrid, tako i na hiljade drugih letova Lufthanzom zbog čega je nastao potpuni haos. Za našu ekipu nijedan alternativni let nije bio odgovarajući budući da su nuđeni letovi čak i preko Dohe sa dolaskom u Linares u vreme koje je posle termina meča (petak, 20 časova). Iz Evropske stonoteniske federacije nisu imali razumevanja za ovu vanrednu situaciju i pripretili su da će Novi Sad biti kažnjen ako ne stigne na vreme na meč. Ipak smo nakon 10 sati traženja alternativnog leta isti pronašli u vidu leta koji će trajati skoro 20 sati sve dok ne stignemo na krajnje odredište. Praktično, direktno sa koferima ulazimo u salu na meč – kaže trener Slobodan Stojanov čijem timu eventualno osvajanje dve od tri partije donosi siguran plasman u četvrtfinale, a taj scenario je možda moguć i usled osvajanja samo jedne partije, ali uz bolji set količnik.

Da li će srpske šampionke pobediti san i umor koji će ih evidentno pratiti u putu do Andaluzije, ostaje nam da saznamo posle revanš meča koji je u petak od 20 časova. Novi Sad ima prednost iz prvog meča od 3:1. Izveštaj sa tog meča pročitajte OVDE.

Napiši komentar...