Umor i Tajlanđanka jači od Novog Sada

Stonoteniserke Novog Sada nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Evrope. Šampionke Srbije su eliminisane od španskog Linaresa nakon što su u revanšu odigranom u Andaluziji izgubile sa 3:0, iako su imale prednost od 3:1 iz prvog susreta u Novom Sadu.

Oslabljena ekipa Novog Sada (foto: Carlos Hugo Garcia Morales)

Španski tim je za drugi meč angažovao pojačanje u vidu stonoteniserke sa Tajlanda koja je bila nepremostiva prepreka za naš mladi tim. Ako se toma doda i to da su Novosađanke zbog štrajka avio kompanije Lufthanza provele skoro 50 sati u putovanju onda je jasno koliko su težak zadatak imale.

– Umesto da dođemo dan pred meč, kao što je to uobičajena praksa, mi smo praktično sa koferima ušli u salu. Nismo imali prilagođavanje na podlogu, niti su devojke imale normalan san čitava dva dana. Ovo nije nikakav alibi, ali je bitno znati kakve smo nehumane uslove imali – prenosi trener Slobodan Stojanov i dodaje.

– Tako smo bez ikakvog pripremnog treninga izašli na meč. Tačno nam je falilo tih 10-20 odsto energije jer su devojke u svakom setu došle do 9:9 ili 10:10, a onda su gubile odlučujuće poene usled pada koncentracije. Zaista su dale sve od sebe. Borile su se, podržavale jednu drugu, ali jednostavno protivnik je bio predobar – objašnjava Stojanov.

Španski tim je za revanš meč protiv Novog Sada posebno angažovao igračicu sa Tajlanda.

Kapitenka Novog Sada nije mogla protiv stonoteniserke sa Tajlanda (foto: Carlos Hugo Garcia Morales)

– To dovoljno govori koliko su nas Španci ozbiljno shvatili. Bili su u panici jer su mnogo uložili u ekipu u kojoj su sve stranjkinje. Tajlanđanka Paranang im je dala na sigurnosti i samopouzdanju, pa su mnogo rasterećenije, nego u prvom susretu, odigrale Rumunka Istrate i Poljakinja Kuzinska. Možda deluje da smo ubedljivo izgubili, ali su naše devojke u svakom setu bile u egalu sve do same završnice. Podsetiću da smo mi igrali bez prvog igrača Ruskinje Novikove, tako da je Novi Sad i dalje jedini tim u Evropi bez inostrane igračice, a pri tome i ubedljivo najmlađi sa prosekom od svega 18 godina. Zato sam ponosan na devojke i na pobedu ostvarenu u Novom Sadu. Zahvalan sam i upravi kluba koja nam je omogućila da nastupamo u Evropi, a siguran sam da će im se devojke odužiti u narednim godinama jer njihova mladost je zalog kluba za budućnost – kaže Stojanov.

Linares 3:0 Novi Sad

Oravan Paranang – Izabela Lupulesku 3:0 (11:9, 11:8, 11:4)
Klaudia Kusinska – Tijana Jokić 3:0 (11:9, 11:9, 13:11)
Roksana Ana Maria Istrate – Radmila Tominjak 3:0 (11:8, 11:8, 11:7)

Izveštaj sa prvog meča u Novom Sadu pročitajte na OVOM linku.

Napiši komentar...