Konstituisana Zajednica klubova: Fracile predsednik

U novosadskom Media centru na SPENS-u održana je prva redovna Skupština Zajednice stonoteniskih klubova saveznih liga koja je imala izborni karakter. Formirani su organi Zajednice, a sednici je prisustvovao i predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević koji je još u septembru na sednici nacionalnog saveza podržao inicijativu za formiranjem ovog Udruženja klubova kome će prepustiti vođenje Super i Prve lige Srbije.

Osnivači, s leva: Dmitar Majstorović, Mijodrag Grandić, Imre Pete

Za predsednika Izvršnog odbora, što predstavlja predsednika Zajednice, izabran je Dan Fracile, predsednik STK Novi Sad koji je dobio 13 glasova, dok je prvi čovek zrenjaninskog Stenesa, Sloboda Lugonja, dobio 8.

– Hvala na ukazanom poverenju. Ovo je Zajednica svih klubova i ovde pojedinac nije važan. Mesto predsednika je ništa više do koordiniranje idejama i njihovom implementacijom jer svi zajedno učestvujemo u građenju boljeg ambijenta za razvoj svakog kluba kroz unapređeni sistem takmičenja. Oni koji me bolje poznaju znam da su uvereni da ću svojom energijom i zalaganjem pokušati da naše zajedničke i temeljno razrađene ideje sprovedemo u delo – rekao je Fracile.

Dan Fracile, novoizabrani predsednik Zajednice SKSL

Od devet kandidata za Izvršni odbor, glasalo se za šest, a izabrani su Dmitar Majstorović iz zrenjaniskog Banata, Marko Jevtović iz Crvene zvezde, Mijodrag Grandić iz novosadskog Radničkog, Predrag Matković iz subotičkog Spartaka, Dušan Popović iz niškog Josip Kolumba i Imre Pete iz Temerina (redosledom po broju dobijenih glasova). U Nadzorni odbor ušli su doktor Miroslav Popović iz Ivanjice, Siniša Stojšin iz Novog Sada i predsednica sudijske komisije STSS Dragica Živanović iz Beograda.

Skupština je dala saglasnost novoformiranom Izvršnom odboru da se u ime Zajednice SKSL obrati STSS-u da joj se poveri vođenje takmičenja od sezone 2020-21.

Kompletan snimak Skupštine Zajednice SKSL možete videti ispod.