Levajac i Šurjan superiorni u 2019: Državnim titulama dodali TOP

Dimitrije Levajac i Sabina Šurjan osvojili su titulu na završnom turniru godine, seniorskom TOP-u 12 koji je prethodna dva dana igran u Subotici. Oni su na taj način potvrdili potpunu dominaciju u seniorskoj konkurenciji u Srbiji u 2019, s obzirom da su trijumfovali i na državnom prvenstvu u martu.

Najbolji na završnom turniru godine. (foto: B.Brstina / Facebook)

Turnir kojim je stavljena tačka na 2019. predstavljao je okršaj gotovo svih najboljih seniora i seniorki koje Srbija trenutno ima. Ipak, nastavljena je tradicija da većina A reprezentativca ne nastupa na TOP-u, naročito kod muškaraca.

Dimitrije Levajac u muškoj konkurenciji osvojio je titulu i potvrdio da je ove godine bio neprikosnoven na najvažnijim pojedinačnim takmičenjima na domaćoj sceni. Igrač Banata našao se iznad igrača Stenesa, Marka Popovića, kome je pripala vicešampionska titula. Domaći teren očigledno je prijao Stefanu Kostadinoviću, igraču Spartaka, koji se domogao bronzanog odličja.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila igračica mađarskog Budaorsija i srpska reprezentativka Sabina Šurjan. Inače, Šurjanova je osvojila treću TOP titulu u nizu što je neprikosnoven rezultat poslednjih decenija u Srbiji.

Drugoplasirana je bila Tijana Jokić iz STK Novi Sad, dok je bronza pripala Reki Bezeg iz uzdinske Uniree.

Detaljni rezultati

Napiši komentar...