Najprestižnija sportska nagrada u Vojvodini STK Novom Sadu i Zlatku Kesleru

Najznačajnija priznanja Autonomne pokrajine Vojvodine u oblasti sporta, nagrade koju dodeljuje Sportski savez Vojvodine – “Jovan Mikić Spartak” uručene su po 52. put u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu koja je inače, 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, bila stonoteniska sala STK Vojvodine.

Laureati Spartakove nagrade (foto: D.Burnać)

U domu nekadašnjih stonoteniskih šampiona Evrope i sveta uručena su najstarija i najprestižnija vojvođanska priznanja, a među devet laureata su i dva koja dolaze iz našeg stonoteniskog sporta. Za najbolju sportsku organizaciju proglašen je stonoteniski klub Novi Sad, a za najboljeg trenera za osobe sa invaliditetom Zlatko Kesler, naš proslavljeni paraolimpijac.

STK Novi Sad je pobedio u konkurenciji još pet predloženih sportskih organizacija, a kriterijumi su bili kontinuirani rezultati na domaćoj i međunarodnoj sceni, doprinos afirmaciji sporta putem masovnosti, rad na trenerskoj strukturi i društveno-koristan rad pri čemu je, saznajemo, STK Novi Sad dobio ubedljivo najviše glasova.

– Predivan je osećaj kada znate da neko ko uspostavljalja strategiju razvoja sporta u AP Vojvodini ceni vaš rad i trud, a verujem da odlučujuću ulogu u tome nisu imale samo šampionske titule i brojne medalje sa međunarodnih takmičenja, već i masovnost i multikulturalnost koju negujemo u stonoteniskom klubu Novi Sad, afirmacija sporta na svakom koraku i u svakoj prilici – počeo je prilikom obraćanja prisutnima po uručenju nagrade predsednik STK Novi Sad Dan Fracile i nastavio – Možda je ova nagrada stigla i prerano, ali možda i nije ako se shvati kao motiv za još naporniji i vredniji rad.

Predsednik sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan predaje nagradu predsedniku STK Novi Sad Danu Fracileu (foto: D.Burnać)

Zlatko Kesler, najtrofejniji paraolimpijac Srbije svih vremena, objedinio je Spartakovu nagradu za najboljeg trenera i za najboljeg igrača za osobe sa invaliditetom koju je ranije takođe dobio.

– Teško je reći koja mi je slađa nagrada, ona za igrača ili ova za trenera. Ono što znam jeste da ova za trenera predstavlja priznanje celom mom timu, mojim igračima, Borislavi Perić-Ranković, Nadi Matić i Mitru Palikući koju su nas obradovali medaljama sa Paraolimpijade u Riju, uz brojna druga odličja – rekao je Kesler.

Zlatko Kesler primio je nagradu iz ruku predsednika pokrajinskog sekretarijata za sport, Vladimira Bateza (foto: D.Burnać)

Napiši komentar...