Prvi nosilac se izvukao: Levajca poen delio od četvrtfinala EP

Malo je nedostajalo srpskom stonoteniseru Dimitriju Levajcu da na Evropskom prvenstvu U21 u Varaždinu ostvari plasman među 8 najboljih na starom kontinentu.

Dobar turnir za Dimitrija, ali ostaje žal za četvrtfinalom. (foto: ITTF)

U napetom susretu osmine finala, prvi nosilac turnira, Francuz De Nodrest, slavio je sa 4:3 i sprečio srpskog reprezentativca da već sa 18 godina igra četvrtfinale EP za igrače do 21 godine. Pokazatelj koliko je Levajac bio blizu pobede je taj da je u odlučujućem setu vodio 9:7.

Dimitrije je svoj put do osmine finala započeo u grupnoj fazi gde je ostvario dve pobede i poraz, dok je drugi predstavnik Srbije u Varaždinu, Aleksa Gacev, u istoj fazi ostvario jednu pobedu koja nije bila dovoljna za dalji plasman.

Prva faza takmičenja

Za Dimitrija je usledila druga faza u kojoj je takođe imao pozitivan bilans. Slavio je nad Hiplerom iz Nemačke i Zandeckim iz Poljske, a pretrpeo poraz od Remberta iz Francuske, što je bilo dovoljno za osminu finala, u kojoj je De Nodrest odneo pobedu.

Druga faza takmičenja

Levajac i Gacev udružili su snage u igri parova gde su uspešno prebrodili prvo kolo pobedom nad Vecelom iz Norveške i Daišom iz Engleske sa 3:0. Ipak, već u drugoj rundi naleteli su na Ruse, Sidorenka i Ivonina, koji su odneli pobedu posle petog seta.

Kod mešovitih parova, Levajac je sa Šveđankom Kalberg stigao do druge runde gde ih je nadigrao francuski par Roland/Pavade sa 3:1, dok je Gacev sa Petrovovom iz Češke takođe eliminisan u drugoj fazi. Porazio ih je još jedan francuski dvojac, Rembert i Fort.

Snimci mečeva

Levajac – De Nodrest
Levajac/Gacev – Sidorenko/Ivonin
Levajac/Gacev – Vecel/Daiš
Gacev – Grela
Gacev – Zovko

Napiši komentar...